Световноизвестният цирков артист Енчо Керязов заяви, че е изненадан от

...
Световноизвестният цирков артист Енчо Керязов заяви, че е изненадан от
Коментари Харесай

Големият Енчо Керязов: Успелите ни спортисти трябва да са на почит (ВИДЕО)

Световноизвестният цирков актьор Енчо Керязов съобщи, че е сюрпризиран от неналичието на почитание в сполучливите ни спортисти. Той даде за образец огромни имена като Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Димитър Бербатов и други, които са оплюти у нас. Керязов изрази мнение, че надарените ни спортисти би трябвало да бъдат промотирани и да бъдат образец за подражателство.

" Имах огромна доза шанс, тъй като аз в действителност попаднах в спортна зала по акробатика, където упражняваха най-хубавите. Аз упражнявах при човек, който към този момент беше три пъти международен първенец – Димитър Минчев. Аз виждах, че човек от моя град побеждава света и в моята детска глава е, че няма различен подобен клуб в света. Но в това време няма различен подобен комичен клуб в света, тъй като ние безусловно тренирахме в две стаи. Но аз виждах, че там стават първенци – комичен, несмешен клуб…но това е клубът на първенците. Този клуб сътвори доста международни първенци и това по някакъв метод ни възпламени “, сподели Керязов в подкаста " Фактор “ на Христо Денев.

" Трябва да се промотират сполучливите спортисти. За да видят младите деца, че този човек е на респект. А не – какво като си станал европейски първенец по лека атлетика. Аз не те знам кой си! Трябва да се сътвори извънредно огромно почетени към тези хора, тъй като тези хора са първи в Европа и в света в своята област. Да не са първи, трети да са, десети да са. Тези хора би трябвало да са образец, а не някои деца, чийто татковци са им дали една кола или са им купили два телефона и той е образец за подражателство. А спортистите какво вършат – трудят се по 4-5 часа дневно, упражняват със скъсани гуменки и треньорите им обикалят компаниите като просяци, с цел да ги питат за 20 лева, с цел да отидеш на лагер и тн. Говоря тези неща от опит, тъй като виждам какъв брой доста деца минават през нас и какъв брой деца се обръщат към нас за такава помощ. Аз в случай че съм младеж и ти си европейски първенец – защо ми е да ставам като теб! Какво като си европейски или международен първенец! Това нещо няма никаква логичност. Този човек би трябвало да е на респект. Но тези хора не са забавни за медиите. Няма я тази жълтина и клевета.

Докато на открито хората почитат триумфите. Неслучайно хората са споделили: " Първо успей на открито, при нас елементарно ще стане “. И то е тъкмо по този начин. При мен е тъкмо същият образец. 2007 година завоювах най-престижната премия в света на цирка „ Сребърен смешник “ в Монте Карло и какъв брой година по-късно ИКАР за цирково изкуство от съюза на артистите в България. У нас не съумяваме да се гордеем и да си пазим съумелите хора. Ние по-скоро ще ги дръпнем надолу. Нещо ни е комплицирано и по тази причина цялата ни страна върви по този начин. Никъде го няма това. Ние сме феномен.

Имаме международни имена в спорта – естествено, Христо Стоичков стои над всичко и по този начин би трябвало да бъде. Но имаме доста - Стефка Костадинова, Димитър Бербатов, Йордан Йовчев, Станка Златева, Петър Стойчев…много. И даже и те са оплюти в България. Дори и за тях все намираме нещо. Затова сме по този начин. Ние просто не желаеме да се оправим. Все чакаме някой да ни оправи. Ама, няма кой да ти помогне. Ти не искаш да си окажеш помощ, кой чакаш да ти помогне. Няма кой да пристигна и да ти помогне.

Няма по какъв начин спортистите ни да имат самочувствие, откакто твойте хора не те почитат. Трябва да се трансформират тотално нещата. Уважението е значимо. Да оставим парите настрани. Най-фрапантният случай е едно момче, което има орден от Младежката олимпиада в Рио де Жанейро. В момента работи в Бургаския затвор. Преди 4 години го наградихме. Но няма по какъв начин да продължи да се занимава със спорт. Дават му по 500 лева на месец, а към този момент е на 20 години. И какво като е с орден от Олимпиадата?!? Ето това се получава. Просто не си почитаме елитните спортисти “, сподели още той.

От години Енчо Керязов и фондацията му награждават съумелите деца на България. 11-то издание на " Нощ на звездите “ тази година ще бъде в Деня на детето – на 1 юни в Античния спектакъл в Пловдив.

" Тази парична стипендия няма да промени живота им и аз съм наясно с това нещо. Нашата цел е да ги създадем значими. Аз знам какъв брой значимо е това нещо. Когато си на 14 години и излезеш пред цялостна зала, и покажат на всички твоите достижения. Знам каква ще бъде страстта за това дете. Някои родители ни споделят, че децата им безусловно не спят с дни от тази страст и този адреналин. Основната ни цел да вдъхнем убеденост на тези деца “, сподели още Енчо Керязов. 

" В толкоз огромен шоу-проект аз не съм взел участие и не съм следил. С толкоз титулувани актьори и такава симбиоза сред разнообразни жанрове. Трябва извънредно доста време това нещо да се стикова и да стане като " Цирк дьо Солей “ да вземем за пример. Те го приготвят по 6 месеца, ние не разполагаме с този запас от време. Но участниците ни са топ актьори и те не биха си разрешили толкоз титулувани актьори на едно място. Получавам от ден на ден и повече позвънявания от непознати актьори, които желаят да вземат участие. Първо, тъй като ще излязат на сцената със международни звезди. Използваме голям запас за снимането на това шоу и тези актьори употребяват това нещо, с цел да си вършат реклама. Припознават и идеята. Искат и те да бъдат част от това нещо. Но аз извънредно деликатно сортирам участниците. Защото не пъдя време да го направя 5 часа, а диря нещо извънредно стойностно. Все отново е " Нощ на звездите “, добави Енчо Керязов.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР