Световноизвестният писател и икономист Робърт Кийосаки предупреди, че действията на

...
Световноизвестният писател и икономист Робърт Кийосаки предупреди, че действията на
Коментари Харесай

Печатането на пари заради Covid-19 може да доведе до икономически колапс

Световноизвестният публицист и икономист Робърт Кийосаки предизвести, че дейностите на държавните управления по света като харчене на 16% от международния Брутният вътрешен продукт за пандемията и всеобщото отпечатване на пари могат да доведат до стопански срив.

И той може да бъде толкоз огромен, че даже международната аварийна валута - щатският $, да стане " безполезна. "

Мнението му се възприема от все по-голям брой макроикономисти, които настояват, че това, което страните би трябвало да вършат в този миг на международна рецесия е да купуват повече злато.

В последния епизод на предаването Live from the Vault Кийосаки изясни, че когато " къщата от карти " стартира да пада по време на невиждани стопански времена, би трябвало да се преразгледа методът, по който хората съхраняват благосъстоянието си.

" Големият проблем с фиатните пари е, че те значително те се основават на публичната религия в тях ", разяснява предприемачът.

Според него има редица способи за запазване на благосъстояние, които са самостоятелни от която и да е централна банка и които могат да оказват помощ за намаляване на въздействието на всяка идна икономическа рецесия.

" Купуването на повече злато и сребро и вложението в недвижими парцели и даже криптовалути е верният метод ", споделя икономистът.

Авторът на бестселъра " Богат баща, безпаричен баща " добавя, че в актуалната икономическа конюнктура " държавните управления просто нямат различен избор, с изключение на да печатат повече и повече пари, които нямат действителна стойност ". В един миг обаче това може да се окаже пагубно.

Кийосаки поучава вложителите да се оттеглен от всевъзможни златни и сребърни деривати, било то фючърси или ETF, тъй като те са " лесни за операция ". Според него международната обстановка сега е доста подобаваща за пазаруване на физическо злато - обичаният хедж против пазарните турбуленции.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР