Световноизвестният илюзионист Дейвид Копърфийлд бе принуден от съда да разкрие

...
Световноизвестният илюзионист Дейвид Копърфийлд бе принуден от съда да разкрие
Коментари Харесай

Дейвид Копърфийлд разкри най-прочутия си фокус

Световноизвестният илюзионист Дейвид Копърфийлд бе заставен от съда да разкрие тайната на популярния си фокус "Изчезването ". Демонстрацията на номера, в който от сцената изчезват хора, а по-късно като с магия се появят в дъното на залата, се случи пред очите на правосъдните заседатели в Невада.

Това се случи, откакто британец насочи обвиняване, в което твърдеше, че е получил контузия, поради рисковия номер на илюзиониста през 2013 година, оповестиха американските медии.

След като взел присъединяване като доброволец в шоуто на световноизвестния вълшебник, британецът е трябвало да понесе няколко тежки интервенции, като за всичко упреква Копърфийлд и фокусите му.

Знаменитият трик с изгубването на 13 доброволци е неговата самобитна "визитна картичка " и през всички тези години никой не съумя да го разгадае. Без значение какъв брой настойчиво най-хубавите фокусници на планетата се опитваха да разбулят мистерията, тя си оставаше мистерия до през днешния ден.



Оказва се, че всички елементи на комплицирания трик могат да бъдат поместени в диаграма с размерите на учебна дъска.

"Маските са хвърлени. Участниците, намиращи се на платформата, я напущат неусетно от феновете и се отдалечават през скришен кулоар, с цел да се появят още веднъж в залата ", кава Тед Блумбърг, юрист на Копърфийлд.

Според показанията на бизнес колегата на Копърфийлд, фокусът изисква от участниците да тичат трескаво из секрети коридори, над зарязани театрални декори, през разнообразни пространства към залата, в която се слага шоуто (в случая на британеца, който съди илюзиониста - кухнята на казино в Лас Вегас) и даже отвън постройката.

"Публиката няма никаква визия в какво се забърква, доста от тях не са готови и уместно облечени и биват преведени с фенерчета през безусловно чужд терен ", съобщи юристът на Кокс.



Макар и с отвращение, Копърфийлд бе заставен да разкрие тайните си в името на професионалната си известност.

"Гонеха ни служащите от сцената, крещяха ни: Бягайте, бягайте ", споделя Кевин Кокс, един от героите на трика, показан по време на зрелище в Лас Вегас.

По думите му, всичко това се разиграва в цялостна мрачевина. Заради тези неприятни елементи, като "награда " за присъединяване си във фокуса, мъжът паднал и получил изваждане на рамото, разтърсване на мозъка и три интервенции, направени една след друга.

Той твърди още, че единствено сметката от лекуването възлизала на 400 хиляди $ и упорства парите да бъдат платени от Копърфийлд.

Дейвид Копърфийлд също даде показания по делото, тъй като е упрекнат в немарливост.



Това не е първият път, в който магьосникът попада в престъпните летописи. Преди 10 години фотомодел го упрекна в полов тормоз, само че се оказа, че тя просто е желала да измъкне пари от него. Сега публицистите още веднъж си задават въпроса дали не се касае за нещо сходно.

Дейвид Копърфийлд е едвам на четири години, когато поразява гостите в локална синагога и демонстрира първия си фокус. Именно там бъдещият маг посочил триковете си. Днес той е на 61 години и в действителност е изправен пред сериозен проблем. Собствениците на няколко комплекса показаха подозрение в готовността да си сътрудничат отсега нататък с него. Освен това Копърфийлд е заплашен от многомилионен иск, в случай че съдът фактически реши, че фокусите му са рискови за здравето.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР