Световноизвестният британски писател от индийски произход Салман Рушди е тазгодишният

...
Световноизвестният британски писател от индийски произход Салман Рушди е тазгодишният
Коментари Харесай

Салман Рушди получава Наградата за мир на немските книгоразпространители

Световноизвестният английски публицист от индийски генезис Салман Рушди е тазгодишният притежател на Наградата за мир на немските книгоразпространители, съобщи ДПА.

76-годишният създател, който предходната година беше тежко ранен при опит за нападение, ще получи премията тази есен във франкфуртската черква " Свети Павел ", оповестиха в понеделник от немската Асоциация на книгоиздателите и книгоразпространителите.

Британският публицист е отличен за " неукротимия си дух, за одобряването на живота и за това, че обогати нашия свят с любовта си към разказването на истории ", се споделя в изказването на журито.
" Творбите му са хроника на силата, употребена от деспотичните режими за заличаване на цели общества, като в същото време възхваляват несъкрушимия дух на опозиция, проявяван от обособените човешки същества ", се споделя още в изказването

.

 КишотС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Авторът живее под опасност за живота си, откакто иранският аятолах Хомейни издаде фетва против него през 1989 година поради публикуването на романа " Сатанински строфи ", който съгласно духовника обиждал исляма.

(БТА)

 Светът на актуалния Светът на актуалния " Кишот " – парадокс или реалност
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР