Световноизвестни компании за облекла като Gap, Zara, H&M и Topshop

...
Световноизвестни компании за облекла като Gap, Zara, H&M и Topshop
Коментари Харесай

Световни модни компании се отказват от мохера заради малтретиране на животни


Световноизвестни компании за дрехи като Gap, Zara, H&M и Topshop оповестиха, че се отхвърлят от потреблението на вълна мохер, след излъчването от PETA на видеозапис, който демонстрира измъчвани кози. Записът съгласно неправителствената организация за отбрана на правата на животните е изработен в Южна Африка. Според той е сниман от очевидец на събитията и съдържа фрагменти от януари и февруари тази година в 12 разнообразни ферми в Южна Африка. Тази страна създава половината от продавания по света мохер. PETA изиска от южноафриканските управляващи да стартират следствие.

На фрагментите във видеозаписа се вижда по какъв начин козите ангора, чиято вълна се употребява за изплитането на меките мохерни пуловери, шалове и одеала, са влачени за рогата, вдигани за опашките и хвърляни на земята от стригачите.

Този видеозапис накара доста интернационалните фешън компании като H&M, Gap Inc., Inditex и Arcadia да вкарат възбрана за продажбата на мохер, декларира в официално съобщение. Говорители на тези компании потвърдиха, че се ангажират до 2020 година да се откажат от тази ценена поради своята лекост и мекост вълна. Компаниите обявиха, че употребяват оскъдни количества мохер в своите сбирки /например за H&M това е 0.044% от употребяваните влакна/. Те не престават своите изследвания в търсене на различни нишки. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР