Световноизвестната фотографка Елина Кешишева пристига от Париж, където живее и

...
Световноизвестната фотографка Елина Кешишева пристига от Париж, където живее и
Коментари Харесай

Античните статуи на фотографката Елина Кешишева в „Лета“

Световноизвестната фотографка Елина Кешишева идва от Париж, където живее и работи, с цел да открие своята втора независима галерия „ Лета “ в „ Квадрат 500 “ на 24 юни от 18 часа. Тя е част от 13-ото издание на „ Майстори на фотографията “ на фондация „ Мусиз “.

Елина Кешишева е основен фотограф на френското фешън списание Marie Claire, създател е на актуалната акция на фешън къща Dior, снимала е за редица корици на разнообразни издания едни от най-известните персони в света. Сега единствено няколко месеца след огромния триумф и позитивни реакции към нейните първи блокбъстър акции за Dior, Кешишева подканва фена в изложбата „ Лета “ да насочи мислите си във вътрешността към себе си, да потъне в давност и да чуе своя интуиция.

Лета е нимфата на забравата, с която в древногръцката митология се свързва едно от реките в подземния свят. Душите пият от водите на Лета, с цел да не помнят земния си живот. Широкоформатните творби са снимани на кино лента на естествена светлина, с цел да уловят цветовете – синьото, аленото... Снимани са измежду природата по време на пандемията покрай Париж. Героините са като антични скулптури, амазонки, дами без възраст и с прелестни тела. Чуйте повече в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР