Световно първенство за жени: Шефът на ФИФА Джани Инфантино настоява, че организацията е „пионер“ за женския футбол след критики относно коментарите за равно заплащане

...
Босът на световния футбол каза забележки, призоваващи жените да убедят
Коментари Харесай

Босът на световния футбол каза забележки, призоваващи жените да „убедят нас, мъжете“ какво е необходимо и за „избиране на правилните двубои“ беше „погрешно изтълкувано или злоупотребено“ – подчертавайки части от света, които не са убедени в необходимостта да се инвестира в женския футбол.

Попитан за обратната реакция, г-н Инфантино призова критиците: „Да дойдем, да се присъединим, да говорим заедно, да вървим напред заедно, да вярваме в това, което правим, да вярваме в правенето на правилните неща. Отново заедно всички сме по-силни и заедно можем да променим нещата.“

Сидни се готви за приключването на най-голямото Световно първенство за жени в историята - като Англия и Испания ще се срещнат в първия си финал в неделя - след рекордна публика и очаквани приходи от $570 милиона (£448 милиона).

При среща близо до моста на пристанището в Сидни г-н Инфантино каза пред Sky News: „Това, което бих искал да видя, е наистина жените да ни казват какъв трябва да бъде женският футбол, вместо мъжете да налагат това, което според тях трябва да бъде женският футбол, често копирайки мъжки футбол и може би копиране дори по лош начин.

„Така че искаме да сме пионери. Що се отнася до ФИФА, що се отнася до мен, мисля, че показахме с фактите по света, че сме много отворени, че сме прозрачни, че нашите врати са широко, широко отворени.

< p class="sdc-article-related-stories__link-text"> Брус Мвапе: Футболната асоциация на Замбия е „изненадана“ от обвиненията за неправомерно поведение срещу главния треньор на женския отбор

„Но също така знаем, че не всички сме навсякъде в света са отворени и заедно с жените... всички заедно, всички онези, които имат една и съща философия, едни и същи пионерски неща, трябва да се променят още повече след битките, които всички ние водихме, за да променим много неща.

„Ами заедно – нека се борим да отворим всички тези врати, които все още не са отворени – да ги направим толкова отворени, колкото тези на FIFA и да ги отворим още повече и да стигнем до там, където всички искаме да стигнем.

“И Мисля, че ако го направим, ако продължим заедно, резултатите ще бъдат дори много по-добри от тази фантастична Световна купа, която вече беше страхотна.“

Но речта, която г-н Инфантино направи в петък, отне известно време от заглавията след финала на стадион „Австралия“ – с внимателно разглеждане на тона, когато се говори за разрастващ се женски футбол.

Г-н Инфантино каза: „Понякога е важно хората да слушат цялата дискусия, разсъжденията , защото понякога - наистина извадени от контекста - някои думи могат да бъдат погрешно изтълкувани или злоупотребени.

"Мисля, че това, което ФИФА направи през последните няколко години, действа наистина като пионер в женския футбол.< /p>

„Увеличихме наградния фонд 10 пъти в сравнение с времето, когато започнах.

„Условията за мъже и жени играчи на националните отбори вече са абсолютно равни – Световното първенство в Катар за мъже, Световна купа Австралия-Нова Зеландия за жени. Абсолютно същото състояние. Защото е глобален, защото така трябва да бъде.

„Ние продължаваме да го развиваме. Работим по пътя на равното заплащане.“

Лъвиците ще играят за техния дял от увеличения награден фонд от $110 милиона (£86,1 милиона) за този турнир. Това е повече от три пъти от това, което се предлагаше за Световното първенство за жени през 2019 г. във Франция, но все още значително по-малко от $440 милиона (£346 милиона), присъдени на състезанието за мъже през 2022 г. в Катар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР