Световно известният Болшой театър в Москва започна да публикува в

...
Световно известният Болшой театър в Москва започна да публикува в
Коментари Харесай

"Болшой театър" пусна онлайн свои прочути спектакли

Световно известният " Болшой спектакъл " в Москва стартира да разгласява в интернет записи на цели свои балетни спектакли, защото поради ковид в страната са затворени кина и театри.

В събота вечерта на профила в YouTube бе качен цялостният запис от 2011 година на постановката на " Спящата хубавица " - най-пищният балет на Пьотр Илич Чайковски.



Общо 6 спектакъла от златния фонд на " Болшой спектакъл " ще бъдат оповестени, до момента в който работи възбраната за посещаване - към този момент тя е до 10 април. Следващият балет ще може да бъде забелязан на 4 април - за " благородния престъпник и любящ татко " Марко Спада.

" Разбира се, липсва ни живият контакт и подготовките с сътрудници, не ни доближават извършения за поддържане на форма. Но се надяваме и разбираме, че това ще е единствено краткотрайно ", споделя за " Ройтерс " Игор Цвирко, водещ балетист на театъра.

Колегата му Денис Родкин добавя, че " изкуството - и в частност предаванията на " Болшой " - поддържат хората в нелеката ситация; спектаклите ни ще ги въодушевяват, до момента в който всичко това завърши ".

Миналата седмица театърът за опера и балет в Перм също мина онлайн, само че с едно изключение - в залата се позволява един фен, откакто е минал обзор от доктор.

 Игор Цвирко и Денис Родкин.
© Reuters

Игор Цвирко и Денис Родкин.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1218)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР