Световният №2 Данийл Медведев се класира за полуфиналите на ,

...
Световният №2 Данийл Медведев се класира за полуфиналите на ,
Коментари Харесай

Маратонски сблъсък, спасен мачбол, обрат: Луда вечер в Австралия!

Световният №2 Данийл Медведев се класира за полуфиналите на , откакто победи канадеца Феликс Оже-Алиасим с 3:2 сета - 6:7(4), 3:6, 7:6(2), 7:5 и 6:4 в извънредно оспорван четвъртфинален конфликт на шампионата, който продължи четири часа и 38 минути!
Руснакът, който игра край в Мелбърн през предходната година, трябваше да отрази мачбол в четвъртия сет, преди в последна сметка да победи своя противник след пет изиграни сета на " Род Лейвър Арина ".
21-годишният Оже-Алиасим стартира решително дуела и диктуваше събитията с мощния си форхенд, като съумя да се наложи в тайбрека на първия сет със 7-4. Във втората част канадецът осъществя един пробив, който му бе задоволителен, с цел да дръпне с два сета.
В третия сет нямаше пробиви и се стигна до нов тайбрек, като този път Медведев надви със 7-2. Четвъртата част също бе доста равностойна, като при резултат 4:5 Медведев отрази един мачбол със мощен първи сервис, след което взе три следващи гейма и вкара дуела в решителен пети сет.
В него руснакът стигна до ранен пробив и по-късно удържа преднината си, с цел да затвори мача. Статистиката от срещата сподели колкото равностойна е била борбата, като двамата завоюваха идентичен брой точки - по 182, само че опитът и класата на Медведев му помогнаха да вземе по-важните разигравания.
По този метод Медведев реализира втори поврат от 0-2 в кариерата си, а в петък (28 януари) ще се изправи против четвъртия в международната класация .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР