Световният №1 в тениса Рафаел Надал направи това, което всички

...
Световният №1 в тениса Рафаел Надал направи това, което всички
Коментари Харесай

Рафаел Надал е за 11-и път шампион на Ролан Гарос

Световният №1 в тениса Рафаел Надал направи това, което всички чакаха от него и завоюва 11-ата си купа на " Ролан Гарос " след решителен триумф на финала над Доминик Тийм (Ав) - 6:4, 6:3, 6:2. Краля на клея не остави никакви шансове на последния, който го бе победил този сезон на тази настилка (в Мадрид) и реализира своя 7-и триумф от 10 мача с 8-ия в света.

Освен това повдигна още по-високо летвата с върхове. Той се изравни с Маргарет Корт - австралийката държеше независимо достижението от 11 трофея в един шампионат от Големия шлем (Australian Open), въпреки и не в т.нар Открита епоха в тениса. Стана и първият тенисист в тази епоха с 11 трофеи на три разнообразни шампионата - в Монако, Барселона, към този момент и в Париж.

Това бе неговият 116-и край, а купата е 79-а купа, което му отрежда 4-о място във безконечната ранглиста - лидер е Джими Конърс (САЩ, 109), следван от Роджър Федерер (Швейц, 97) и Иван Лендъл (Чех/САЩ, 94).

Що се отнася до титли в Шлема, Рафа усили актива си на 17 и е твърдо втори след Федерер (20). Следват го Пийт Сампрас (САЩ, 14), Рой Емерсън (Авл) и Новак Джокович (Сър) - по 12. Испанският левичар резервира и 100-процентовата си успеваемост във финали на " Ролан Гарос ", шампионат, на който в действителност той има единствено две загуби от 88 дуела. А единствено на настилка клей той остава безспорният №1 с 409 победи и едвам 36 загуби (91.2%).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР