Световният №1 в тениса – Новак Джокович, продължи към третия

...
Световният №1 в тениса – Новак Джокович, продължи към третия
Коментари Харесай

Джокович с нов труден успех, ала е напред в Австралия

Световният №1 в тениса – Новак Джокович, продължи към третия кръг в Australian Open, откакто съкруши в четири сета по сложен метод австралиеца Алексей Попирин в Мелбърн.

Джокович надви след 6:3, 4:6, 7:6, 6:3 и завоюва рутинно първата част в конкуренцията. Същото се очакваше и през втората част, но австралиецът сподели извънредно първокласен тенис и изтръгна сета след триумф с 6:4 за него. Публиката се удиви на зрелищните отигравания на Попирин и като че ли предвкусваше, че може да се случи изненадата, откакто и равнището на игра от сърбина спадна фрапантно.

През третата част обаче Джокович подвигна качеството на играта си и стигна до четири сетбола, само че не съумя да осъществя нито една от тях, с цел да се наложи да печели частта с тайбрек.

Публиката гневно защитаваше локалния тенисист, което ненапълно изнерви Новак, който на няколко пъти прикани част от тях да слязат долу на корта и да му заявят в лицето какво тъкмо желаят.

Четвъртият сет пък беше извоюван с лекост и по този начин Джокович към този момент е в трети кръг. Там 10-кратният първенец в Австралия ще играе против Томас Ечевери.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР