Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович си осигури място

...
Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович си осигури място
Коментари Харесай

Новак Джокович не даде сет на аржентинец за победа в мач №100 за сърбина на Australian Open

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович си обезпечи място в осминафиналите на тазгодишния Australian Open, откакто в среща от третия кръг сърбинът надигра в три сета 30-ия в схемата Томас Мартин Ечевери от Аржентина - 6:3, 6:3, 7:6(2).

За Ноле тази победа пристигна в юбилейния му мач №100 в " Мелбърн Парк ", където той към този момент има 92 победи и 10 извоювани трофеи. Освен това рекордьорът по трофеи от Големия шлем се намира в серия от 32 следващи триумфа на Мейджъра в Австралия, където той няма загуба от 2018-а година.

В днешния дуел против Ечевери пък Джокович изигра несъмнено най-хубавия си дуел от началото на конкуренцията през тази година, като за пръв не загуби сет, макар че против себе си имаше тенисиста, който в първите два кръга в профил поредно имена като Анди Мъри и Гаел Монфис.

View this post on Instagram

Срещу аржентинеца Новак започва мощно и доминираше изцяло в откриващите два сета, в които не даде нито една точка за пробив на своя своя противник, а в това време завоюва на три пъти неговото подаване по пътя си към спечелването на частите с 6:3, 6:3.

В третия сет Томас Мартин Ечевери оказа сериозна опозиция на именития си противник, като поставеният под №30 южноамериканец не даде нито един късмет за пробив на сърбина и по този начин ориста на частта трябваше да бъде решена в тайбрек. В дългия гейм обаче Джокович сподели класата и след 7-2 точки в своя изгода подпечата крайния си триумф в мача, който продължи малко над два часа и половина.

По този метод рекордьорът по трофеи на Australian Open за общо 16-и път в своята кариера ще играе в четвъртия кръг в Мелбърн, където го чака дуел против спечелилия от дуела сред Адриан Манарино и Бен Шелтън.



В същото време първата ракета на домакините от Австралия Алекс Де Минор зарадва локалните последователи с още една безапелационна победа, елиминирайки италианския квалификант Флавио Коболи.

Де Минор се наложи в три сета, отпускайки единствено седем гейма на своя противник за крайното 6:3, 6:3, 6:1 в мач, който продължи малко повече от два часа.

По този метод поставеният под №10 австралиец за трета поредна година ще играе на осминафиналите в " Мелбърн Парк ", а негов противник там ще бъде спечелилият от срещата сред Андрей Рубльов и Себастиан Корда. В предходните два случая Алекс беше спрян на тази фаза от Яник Синер и Новак Джокович.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР