Световният шампион Йордан Цонев спечели титлата в абсолютната категория на

...
Световният шампион Йордан Цонев спечели титлата в абсолютната категория на
Коментари Харесай

Йордан Цонев е първият абсолютен шампион на турнира по канадска борба WINBET Open

Световният първенец Йордан Цонев завоюва купата в безспорната категория на първия интернационален шампионат по канадска битка WINBET Оpen, който се организира на 3 декември 2022 година в Благоевград.

Негови подгласници станаха класиралият се на второ място Пламен Димитров (световен първенец до 85 кг) и Стефан Ленгаров (световен първенец до 90 кг). 

Първият шампионат по канадска битка WINBET Open бе проведен под егидата на Българската армрестлинг федерация и със стратегическото партньорство на WINBET и Община Благоевград и се организира при голям зрителски интерес. В надпреварата взеха присъединяване на близо 200 състезатели от седем страни, а наградният фонд на шампионата от 11 600 лева бе рекорден за България.

Сред участниците бяха общо четирима настоящи международни първенци, а битките обгърнаха всички категории и възрастови групи при мъжете и дамите и продължиха след среднощ. Бяха проведени и специфични надпревари за дилетанти.

Гости на шампионата бяха легендата на канадската битка, четирикратният международен и петкратен европейски първенец Цветан Гашевски и рекордьорът на Гинес за най-вече набирания с една ръка Георги Гайдарджиев.

„ За нас беше от изключителна значимост първият шампионат по канадска битка WINBET Open да премине безпрепятствено и да предложи в действителност положително прекарване както за участниците, по този начин и за феновете в зала „ Скаптопара “. Мисля, че подадохме добра поръчка този шампионат да се трансформира в обичаен и да бъде измежду желаните и предстоящи надпревари в календара на канадската битка освен в България, а и на Балканите. Благодаря на WINBET и Община Благоевград за скъпата поддръжка “, разяснява уредникът на шампионата Любомир Миланов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР