Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън

...
Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън
Коментари Харесай

Бътън: Сезон 2023 няма да е разходка в парка за Верстапен и Ред Бул

Световният първенец във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън е на мнението, че сезон 2023 няма да бъде извоюван толкоз елементарно от Макс Верстапен и Ред Бул, колкото доста хора чакат.

Нидерландецът стартира отбраната на своята втора поредна купа с една доминантна победа в Гран При на Бахрейн, където второто място бе за неговия съотборник Серхио Перес. Трети на „ Сахир “ приключи новият водач в екипа на Астън Мартин Фернандо Алонсо, който обаче изостана с цели 38.6 секунди от спечелилия Верстапен.
 Доктор Марко чака Алонсо да основава проблеми на Ред Бул Доктор Марко чака Алонсо да основава проблеми на Ред Бул
Именно този огромен задатък на двамата водачи на Ред Бул, които бяха разграничени от 11.9 секунди на финала в Бахрейн, накара доста хора да предвиждат, че сезон 2023 ще бъде доста елементарен за тях. Сред тях бяха ръководителят на Мерцедес Тото Волф и водачът на „ Черните стрели “ Джордж Ръсел, които се сплотиха към позицията, че отборът на Ред Бул ще завоюва всяко едно от 23-те надпревари в хода на годината. Бътън обаче не е склонен с това мнение.
 Ръсел: Ред Бул ще завоюват всички надпревари този сезон Ръсел: Ред Бул ще завоюват всички надпревари този сезон
„ Изглеждаше като едно доста елементарно съревнование, изключително за Макс – сподели Бътън. – Но аз би трябвало да кажа, че в случай че изключим спечелилия надпреварата беше ужасно. Да, то беше прекомерно елементарно за Макс, само че самото съревнование беше положително. На мен ми хареса екшънът, имаше доста от него. Да забележим двама многократни първенци да се борят един против различен, Люис (Хамилтън) и Фернандо, беше нещо особено.

„ Знам, че доста водачи споделиха, че това ще е една лесна купа за Макс и Ред Бул. Но по какъв начин можеш да кажеш това? За в този момент сме били единствено на една писта за проби и съревнование. А всички знаем, че Бахрейн е неповторима писта за работата на колите. Има доста тежки прекъсвания и зони на ускоряване, само че няма доста бързи завои.

 „ Така че не можем да кажем това. Мисля, че ще знаем малко повече след Саудитска Арабия, където пистата е по-бърза. Също по този начин и когато стартират европейските надпревари. Не бих споделил, че сезонът ще е разходка в парка за Ред Бул и Макс. Страхотен старт на сезона, доста по-различен от предходната година (двойно отпадане в Бахрейн). Но аз към момента считам, че ще имаме едни много-много оспорвани борби “, съобщи още британецът.
 Бътън също ще кара в НАСКАР през 2023 година Бътън също ще кара в НАСКАР през 2023 година
Със надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия в края на другата седмица Формула 1 ще започва серия от четири следващи съревнования на улични трасето. След Джеда керванът ще се насочи към Мелбърн за Гран При на Австралия, а по-късно ще бъде и надпреварите в Азербайджан и Маями. Уикендът в Баку ще включва и първия от общ шест спринта във Формула 1 през 2023 година. Това ще бъде първи спринт на улична писта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР