Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри успя да защити

...
Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри успя да защити
Коментари Харесай

Фюри просна Уайт на пода в 6-ия рунд за сбогом на бокса

Световният първенец в тежка категория Тайсън Фюри съумя да отбрани пояса си от WBC, откакто победи Дилиън Уайт на галавачерта на " Уембли " в Лондон пред рекордните 94 000 фенове. Циганския крал надви с механически нокаут в шестия рунд. Преди срещата Фюри разгласи, че това ще е последния мач в кариерата му, като за следващ път се потвърди като един от най-великите бокс ьори в тежка категория в историята. След срещата Циганския крал също съобщи, че е заречен на прелестната си брачна половинка това да бъде последният му дуел.



В първия рунд двамата започнаха с опознаване, като пускаха повече предна ръка. Фюри съумя да нанесе десен прав, който не разклати Уайт. Циганският крал взе леко преимущество, само че бе сюрпризиран от противоположния гард на ямаеца.

Уайт още веднъж обърна гарда при започване на втората част, като този път Фюри също смени предната си ръка. Двамата държаха отдалеченост, като първенецът върна естествения гард. Фюри удари Уайт с ляв прав, последван от ляво кроше. Уайт търсеше удари в корема.

В третия рунд Фюри продължи да търси тялото и главата. Той откри кандидата с няколко леви крошета. Уайт отговори с ъперкът в тялото. Фюри на няколко пъти пласира бързи лев-десен, само че множеството пъти ударите попадаха в гарда и ръкавиците на Уайт.

В четвъртата част напрежението се повиши, откакто първенецът нанесе мощен удар с дясното кроше в главата на противника. Последва двоен ляв прав на Фюри. Това разклати Уайт, който не успяваше да съкрати дистанцията. В края на частта полетя предмет от публиката. Рундът бе по-проблемен и продължи над 6 минути.

Фюри изглеждаше по-свеж при започване на петата част. Той използваше добре предната си ръка. Уайт опитваше да пласира мощни удари, които не се получаваха. Уайт не успяваше да пласира бързи и мощни удари и в един миг залитна. Фюри пускаше леки удари, последвани от един мощен и прецизен. Фюри игра с ляв-десен и това изглеждаше задоволително. Уайт изглеждаше прекомерно изтощен и проблемите му единствено се влошаваха.

В шестия рунд Уайт се върна към двойните си леви прави в опит да се приближи до Фюри. Последва десен прав и клинч от Циганския крал. Той продължи да съблюдава тактическата си дисциплинираност от предходните рундове. С необикновен ъперкът Фюри събори Уайт. Първоначално той стана на 8, само че по този начин и не можа да резервира равновесие и съдията постави завършек на мача. По този метод Фюри още веднъж бе краен победител.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР