Световният шампион в скока на височина от Лондон 20176 Мутаз

...
Световният шампион в скока на височина от Лондон 20176 Мутаз
Коментари Харесай

Баршим скочи 2.40 м в Бирмингам и си прибра летвата

Световният първенец в скока на височина от Лондон 20176 Мутаз Есса Баршим за следващ път сподели своята класа в бранша. Катарецът завоюва шампионата от Диамантената лига в Бирмингам с най-хубав резултат в света за сезона от 2.40 метра. Постижението му е и връх на шампионата. Катарецът се оправи с тази височина от първия опит.

След като мина сполучливо над 2.40 м, Баршим се израдва бурно, скочи в прегръдките на някои от главните си противници в бранша, а по-късно се върна и си прибра летвата, която беше на стойките при сполучливия опит на 2.40 м, обявявайки, че приключва присъединяване си.

Mutaz Essa Barshim clears 2.40m in Birmingham!

Meeting record
World-leading mark#BirminghamDL#RoadToTheFinal pic.twitter.com/mICkqjB3cX
— IAAF Diamond League (@Diamond_League) August 20, 2017 Баршим обаче беше напът да запише първа загуба от много време насам, откакто имаше проблем на 2.31 м и се оправи с тази височина едвам от трети опит. След това обаче катарецът продължи без неточност на 2.33 м и 2.35 м. Последваха два несполучливи опита на 2.39 м, след което той подвигна летвата на 2.40 м, с които се оправи от раз.

Втори в Бирмингам довечера се подреди бронзовият медалист от планетарния конгрес в Лондон Майед Алдин Джахал (Индия), който приключи с 2.31 м, преодоляни от първи опит. Трети се подреди представителят на домакините Том Гейл с 2.24 м.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР