Световният шампион в индивидуалния старт на 20 километра Йоханес Тингнес

...
Световният шампион в индивидуалния старт на 20 километра Йоханес Тингнес
Коментари Харесай

Стурла Холм Лагрейд спечели индивидуалната дисциплина на 20 км от Световната купа по биатлон в Осло

Световният първенец в самостоятелния старт на 20 километра Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) завоюва дребния бистър глобус в дисциплината, макар че остана пети в днешното съревнование от Световната купа по биатлон пред родна аудитория в Осло.

Феновете видяха следващ норвежки подиум. Шампион стана Стурла Холм Лагрейд, а петата позиция на Бьо му беше задоволителна, с цел да вземе трофея на 20 км.

Лагрейд измина трасето за 49:31.0 минути, откакто повали всичките 20 цели. Тарей Бьо се подреди втори с един пропуск на рубежа в последната пукотевица и пасив от 28.5 минути, а трети е Ветле Кристиансен също с една неточност и на 1:05.6 минута от спечелилия.

Йоханес Тингнес Бьо направи два пропуща и финишира на 1:14.9 минута зад Лагрейд, само че за трети път в кариерата си взе дребния глобус в тази дисциплинираност.

Благой Тодев е с най-предно класиране от българите. Той се подреди на 38-о място, откакто пропусна единствено една цел и е на 5:22.3 от спечелилия. Владимир Илиев е 66-и с шест неточности и пасив от 8:09.9 минути, а Антон Синапов 83-и с пет пропуща и закъснение от 9:59.6 минути.

В генералното класиране за Световната купа след 15 от общо 21 старта Йоханес Тингнес Бьо води с 851 точки. Втори със 783 точки е Тарей Бьо, а на трето място със 745 точки е Йоханес Дале. Владимир Илиев е 62-и с 26 точки, а Благой Тодев 85-и с 3 точки.

В крайното нареждане за дребния бистър глобус в самостоятелния старт Йоханес Тингнес Бьо приключва отпред със 195 точки, пред Тарей Бьо със 175 и германеца Роман Рейс със 137. Тодев е 61-и с 3 точки.

В събота, 2 март, Световната купа в Осло продължава с всеобщия старт за мъже и за дами.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР