Световният шампион с Бразилия Луиш Фелипе Сколари се съгласи да

...
Световният шампион с Бразилия Луиш Фелипе Сколари се съгласи да
Коментари Харесай

Луиш Фелипе Сколари пое Атлетико Минейро

Световният първенец с Бразилия Луиш Фелипе Сколари се съгласи да стане старши треньор на Атлетико Минейро, оповестиха от клуба от Бело Оризонте.

74-годишният експерт бе оповестил пенсионирането си от треньорската специалност, само че реши да одобри предлагането на носителя на Копа Либертадорес за 2013 година, което е до края на 2024 година.

През последната половин година Сколари изпълняваше функционалностите на механически шеф в Атлетико Паранаензе - тим, с който той доближи до финала за Копа Либертадорес през предходната година, когато бе назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността старши треньор.

Най-големият триумф на Сколари в треньорската кариера несъмнено е извоюваната международна купа с Бразилия през 2002 година на Мондиала в Япония и Южна Корея.

През 2004 година той изведе Португалия до финала на домашното европейско състезание, а две години по-късно доближи полуфинал на международното състезание с " мореплавателите ".

Сколари се завърна на треньорското кормило на Бразилия през 2012 година, само че напусна през 2014 година след унизителната загуба с 1:7 от Германия в полуфинала на международното състезание.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР