Световният шампион по хандбал за мъже Дания спечели с 33:24

...
Световният шампион по хандбал за мъже Дания спечели с 33:24
Коментари Харесай

Германия, Норвегия и Египет са на четвъртфиналите на Световното първенство по хандбал за мъже

Световният първенец по хандбал за мъже Дания завоюва с 33:24 (18:10) против Съединени американски щати в среща от група IV на втората фаза, само че към момента не се е класирал за четвъртфиналите, което се организира в Полша и Швеция. Датчаните имат в този момент 7 точки и в последния кръг ще играят с към този момент осигурилия си присъединяване напред тим на Египет, с цел да не разрешат на Хърватия да ги измести. Хърватите нямаха проблеми с Белгия и по-рано същия ден ги победиха с 34:26 (21:13). В тази група Египет води с 8 точки, пред Дания със 7 и Хърватия с 5. В група III първите две места и квотите за елиминациите са обезпечени за Германия и Норвегия.

Египет преодоля Бахрейн с 26:22 (13:9), с цел да поведе с 8 точки и все още оглавява потока. Сериозен принос за триумфа на африканския първенец имаше вратарят Карим Хемдауи, който поддържаше непоклатимост откъм гърба, до момента в който в предни позиции при започване на срещата съотборниците му най-вече пропускаха. Все отново Яхия Елдереа вкара пет гола, а трима негови съотборници прибавиха по 4 гола.

Датчаните заложиха на много от запасите си в мача със Съединени американски щати, очевидно подготвяйки се за директния конфликт с Египет в понеделник. Така да вземем за пример играчи като Микел Хансен, Матиас Гидсел и Симон Питлик.

На пръв взор обстановката е в интерес на Червения динамит, тъй като класиране за Хърватия изисква освен датско проваляне от египтяните. Самите хървати на първо време би трябвало да победят Бахрейн толкоз безапелационно, че да стопят преднина от 22 гола на Дания.  Лукас Йоргенсен вкара 8 гола за скандинавците, Магнус Ландин Якобсен добави 5.

В мача на Хърватия и Белгия Марин Йелинич вкара 7 гола, Филип Главас и Иван Мартинович прибавиха по 5. Марин Шипич, който преди два дни безусловно побърка датската отбрана, в този момент беше много спокоен и завърши мача с 3 попадения.

В група III авансово посочените за любимци тимове на Германия и Норвегия не позволиха изненади досега и в понеделник ще си дадат директна среща, с цел да стане ясно кой е 1-и и кой 2-и, откакто имат по 8 точки и единствено головата разлика ги разделя за момента.

И двата тима нямаха усложнения с съперниците си, като на първо време Норвегия надделя Катар с 30:17 и изключително мощно второ полувреме. Кристиян Бьорнсен и Йоран Йоханесен блеснаха с по 6 гола. Германия също държеше под надзор мача с Нидерландия и завоюва с 33:26 с 9 попадения на Юри Кнор. Третото място е за Сърбия с 4 точки след триумфа им над Аржентина с 28:22.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР