Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик разкри

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик разкри
Коментари Харесай

Усик разкри какво му предстои след евентуалния мач с Фюри

Световният първенец по бокс в тежка категория Олександър Усик разкри в изявление за ESNEWS какво следва за него след възможния дуел за сливане на всички пояси в категорията против Тайсън Фюри.

Украинецът изрази предпочитание да се бие против Фюри напролет на 2023 година за званието безспорен международен първенец в тежка категория, а по-късно разкри, че има намерение да се изправи против Дилиън Уайт.

" Фюри, ти си пиянде. След като се отърва от Тайсън Фюри, ще стартираме диалози с Дионтей Уайлдър ", съобщи Усик.

В същото време неговия промоутър Алекс Красюк показа, че мач Усик-Фюри е можел да бъде проведен още през февруари тази година, само че тогава британецът се е отказал от тази опция.

Вместо това Тайсън Фюри взе решение да се бие с Дилиън Уайт и го нокаутира в шестия рунд, с цел да отбрани сполучливо пояси на WBC. В началото на декември пък " Циганския крал ", който към момента няма проваляне на професионалния кръг ще боксира против Дерек Чисора.

Олександър Усик пък за последно бе на кръга през август тази година, когато за втори следващ път победи Антъни Джошуа в разногласието за международните трофеи на IBF, WBO, WBA и IBO.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР