Световният шампион от 2021 година Винсент Крихмаир спечели спускането от

...
Световният шампион от 2021 година Винсент Крихмаир спечели спускането от
Коментари Харесай

Австрия дочака нова победа в легендарното спускане на Щрайф

Световният първенец от 2021 година Винсент Крихмаир завоюва спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини пред родна аудитория в Кицбюел (Австрия).

31-годишният Крихмаир беше най-бърз на именитата писта " Щрайф " с време 1:56.16 минута. Така той записа трети триумф за сезона и 15-и в кариерата си.

" Тази победа тук значи доста, доста за мен. Това е най-важното от всички надпревари за сезона. Опитах всичко, даддох всичко, карах на границата от самото начало. Този триумф значи доста за мен. Ще се опитам да печеля и на следващия ден ", сподели австриецът след триумфа.

Крихмаир стана едвам третият австриец през последните 15 години, който печели фамозното съревнование.

Втори на 23 стотни от секундата се подреди Флориан Шидер от Италия, който беше в 43-и стартов номер, само че стигна до първи подиум в кариерата си. Преди този старт той нямаше нито едно класиране в топ 10 за Световната купа.

Третото място зае Нилс Хинтерман от Швеция с пасив от 31 стотни.

Носителят на Големия бистър глобус за предишния сезон Марко Одермат от Швейцария избегна тежко рухване, само че въпреки всичко загуби прекалено много време, откакто съвсем се блъсна в защитната мрежа. Той приключи на 54-о място, а в зоната на финала накуцваше.

Норвежецът Александър Oмод Килде, който господства в тази дисциплинираност с четири победи в седем надпревари до момента, е едвам 16-и, откакто също се приближи прекомерно покрай защитната мрежа.

" Беше близо, в действителност близо. Случи се толкоз бързо. Това е Кицбюел ", съобщи норвежецът.

Швейцарецът Беат Фойц, който взе участие в последното съревнование в кариерата си в Кицбюел, приключи 28-и. Световният първенец в спускането от 20170а и олимпийски от Пекин 2022 разгласи през декември, че ще приключи кариерата си.

В края на надпреварата норвежецът Хенрик Роеа трябваше да бъде откаран с хеликоптер в болница, откакто получи сериозна контузия при рухване.

Килде е отпред в класирането за дребния бистър глобус в дисциплината с 520 точки, пред Крихмайер с 419 и Одермат с 386 точки.

В генералното класиране за Световната купа водач е Марко Одермат със 1186 точки, следван от Килде с 861 и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 665 точки. Българинът Алберт Попов заема 54-о място със 76 точки.

За събота е планувано още едно втурване на " Щрайф ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР