Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0,

...
Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0,
Коментари Харесай

Луис Отрис премаза Марц, Уайлдър предизвика кубинеца

Световният първенец на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) съобщи, че ще даде втори късмет на Луис Ортис (28-0, 24 КО) в борба за купата, откакто кубинеца мина като валяк през своя конкурент Даниел Марц (16-6-1, 13 КО) през миналата вечер (8 декември).

38-годишният Ортис смъкна в нокдаун Марц на два пъти преди реферът да приключи мача във втория рунд на срещата им във Флорида.

Ортис трябваше да се изправи против Уайлдър през предишния месец на 4-ти ноември, само че позитивна допинг проба го извади от борбата с "Бронзовия бомбардировач ".

Тогава мястото на кубинеца бе заето от Бърмейн Стивърн, който не съумя да издържи и един рунд против Дионтей Уайлдър. Сега, откакто Световния боксов съвет (WBC) възвърне спортните права на Ортис и го санкции единствено с 25,000 $, той е подготвен за нова борба с американския си противник.

"Искам борба с теб и ще те благословя още веднъж с друга опция. Бях подготвен и първият път. Сега ти давам нов късмет. Мисля, че ти си един от най-хубавите в тежка категория, а аз желая да потвърдя, че съм най-хубавият. Трябва да се надигнем един против различен. Ще имаш тази борба ", съобщи Уайлдър.

източник: Gulliver/GettyImages

Дионтей Уайлдър изглеждаше много сърдит, когато разговаряше с Ортис. Уайлдър бе ядосан, а Луис Ортис изглеждаше извънредно спокоен. Ортис е запленен от парите, които би спечелил от възможен мач с Уайлдър, както и от шансът да завоюва купата на WBC тежка категория. Ортис намеси и името на Антъни Джошуа като съобщи, че няма интерес към британеца и неговия сътрудник Еди Хърн, а и евентуално в никакъв случай няма да има.

"Джошуа не желае да се бие с никого от нас. Затова аз не демонстрирам никакъв интерес към него. Искам борбата с Уайлдър. Този път няма да има оправдания. Ще бъде подготвен да направя от за Куба ", съобщи Луис Ортис.

Ако Дионтей Уайлдър провежда втора борба с Луис Ортис и кубинеца още веднъж даде позитивни резултати за неразрешено вещество, тогава можем да забравим за трети късмет. "Кинг Конг " даде позитивна допинг опитва в два разнообразни случая в предишното.

Сега Ортис би трябвало да се увери, че това няма да се случи за трети път, в случай че желае да получи мач за купата преди да напусне спорта вечно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР