Световният шампион Люис Хамилтън записа пета победа от началото на

...
Световният шампион Люис Хамилтън записа пета победа от началото на
Коментари Харесай

Фетел завърши пред Хамилтън, но остана втори

Световният първенец Люис Хамилтън записа пета победа от началото на сезона във Формула 1, откакто ликува в Гран при на Канада, макар че не финишира първи. Британският водач на Mercedes се възползва от наложено наказване на германеца Себастиан Фетел. Пилотът на Ferrari потегли от първа позиция за първи път от 17 надпревари насам и пръв пресече финала, само че след случай с Хамилтън отнесе 5 секунди наказване, които бяха прибавени към времето му и в последна сметка остава втори в подреждането. Трети приключи другият водач на Ferrari Шарл Льоклер, а четвърти е финландецът Валтери Ботас с Mercedes, следван от Макс Верстапен с Red Bull и водачите на Renault Даниел Рикардо и Нико Хюлкенберг.

Фетел потегли решително и не даде късмет на Хамилтън да го нападна, а в това време британецът не разреши на другия водач на Ferrari Шарл Льоклер да го изпревари. Даниел Рикардо остана на четвърта позиция, а Валтери Ботас се смъкна до седмата позиция.

Най-любопитният миг от надпреварата се случи в 48-ата обиколка, когато Себастиан Фетел позволи неточност при прекъсване, излезе от пистата, само че съумя да се върне на трасето безусловно пред носа на Люис Хамилтън. Стюардите на ФИА решиха, че маневрата на германеца е била прекомерно рискова и го наказаха с 5 секунди. Това бе и основен миг в надпреварата, защото в последна сметка Хамилтън изпревари противника си, и ликува с пета победа от началото на сезона, а другите две са за съотборника му Валтери Ботас, приключил четвърти в Монреал. След края на надпреварата Фетел бе очевидно сърдит от случилото се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР