Световният шампион и лидер в ранглистата по снукър Марк Селби

...
Световният шампион и лидер в ранглистата по снукър Марк Селби
Коментари Харесай

Веселяка от Лестър се класира за основната схема на World Open

Световният първенец и водач в ранглистата по снукър Марк Селби предстоящо сполучливо преодоля квалификациите за петия ранкинг шампионат за сезон 2017/18 - World Open. Веселяка от Лестър бе измежду 14-имата състезатели, чиито квалификационен мач не се организира при започване на месец август в Престън, а в залата в Юшан, където ще се играят и мачовете от главната скица.



Селби съкруши с 5:2 Кристанут Лертсатаятхорн, който е 28-годишен тайландец, сегашен азиатски първенец по снукър и точно посредством триумфа си в това състезание заслужи карта за присъединяване в международния тур за миналия и този сезон. Въпреки че играеше едвам първия си мач в шампионата, Селби показва отлична спортна форма и направи пет халф-сенчъри брейка.
Mark Selby beats Kritsanut Lertsattayathorn
5 - 2 and is into #Round1 #WorldOpen2017#snooker @markjesterselby
Good luck Mark! #China pic.twitter.com/oBuDe2DdbJ
— Bozena Kucharska (@lovselby) September 18, 2017
В първи кръг от главната скица Селби ще се изправи против Лий Уокър, а другояче още в квалификациите на място в Юшан се получи неочакван резултат. Победителят в “Пол Хънтър Класик” Майкъл Уайт бе съкрушен с 1:5 от Ма Бинг и надлежно отпада още преди същинския първи кръг. Джими Робъртсън надви с 5:2 над Хонгао Луо, Ху Хао пък не даде нито фрейм на Алън Макманъс, а Мартин Гулд бе безапелационен с 5:1 над Фан Женги.

С бързи победи в първи кръг от главната скица започнаха уелсците Марк Уилямс (световен първенец по снукър с шест червени) и Райън Дей (шампион от Рига Мастърс) - първият завоюва с 5:0 против Матю Стивънс, а вторият надви с 5:1 над Гари Уилсън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР