Световният шампион Франческо Баная допусна своята първа по-сериозна грешка от

...
Световният шампион Франческо Баная допусна своята първа по-сериозна грешка от
Коментари Харесай

Баная все още няма обяснение за катастрофата от Аржентина

Световният първенец Франческо Баная позволи своята първа по-сериозна неточност от началото на сезона в MotoGP по време на Гран При на Аржентина преди две седмици. Италианецът падна от второто място на „ Термас де Рио Ондо “, след което се върна в конкуренцията, само че финишира 16-ти и не взе точки.

Веднага след старта в Южна Америка водачът на Дукати съобщи пред медиите, че няма пояснение за своето рухване, защото той се е случило в доста необикновена фаза на кривата. Тогава Баная изясни, че той е изгубил предницата на своя мотор когато е подал газ, а нормално това се случва във етапа на прекъсването.
 Баная не може да си изясни рухването в Аржентина Баная не може да си изясни рухването в Аржентина
Две седмици по-късно международният първенец към момента няма тъкмо пояснение за какво се стигна до неговото рухване в предпоследния завой на „ Термас де Рио Ондо “.

„ Научих, че мокрото е по-хлъзгаво от сухото, тъй като с тима се постарахме, само че не открихме причина за какво катастрофирах. Наистина се потрудихме, само че няма причина. Трудно е за пояснение. Но както и да е, би трябвало да мислим за този уикенд, Аржентина е в предишното “, съобщи Баная преди старта на уикенда за Гран При на Америките.

Преди старта край Остин италианецът заема второто място в генералното класиране с актив от 41 точки и пасив от 9 по отношение на водача Марко Бедзеки (VR46 Дукати), който завоюва под дъжда на „ Термас де Рио Ондо “.

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР