Световният съюз на професионалните футболисти ФИФПро обяви, че настоящият футболен

...
Световният съюз на професионалните футболисти ФИФПро обяви, че настоящият футболен
Коментари Харесай

ФИФПро: Сезонът трябва да бъде завършен

Световният съюз на професионалните футболисти ФИФПро разгласи, че актуалният футболен сезон би трябвало да бъде приключен непременно, откакто рецесията с кронавируса отмине. Към момента съвсем целият международен футбол е прекратен поради пандемията от COVID-19, като от ден на ден специалисти смятат, че актуалната акция в локалните шампионати и евротурнирите няма по какъв начин да бъде довършена и би трябвало да бъде анулирана.

“Всички във футбола ще изгубят, в случай че това се случи. Не мисля, че е отговорно въобще да се разисква подобен вид сега. Ако имаме каквато и да е опция да приключим сезона, би трябвало да го създадем, тъй като другояче ще имаме голям отрицателен резултат върху играчите и всички други в нашия спорт ”, разяснява генералният секретар на ФИФПро Йонас Баер-Хофман.

Хофман даде някои положителни и неприятни образци за реакция на клубовете по време на рецесията. “Един клуб в Сърбия предплати на футболистите си всички заплати до юни, а в Коста Рика реализираха общо съглашение за изплащането на заплатите. Някои тимове в Индонезия обаче използваха обстановката, с цел да оправдаят понижение на заплатите. Трябва да се има поради напълно другата икономическа обстановка. Тези ограничения, които се взимат от елитните клубове и играчи, не могат да се случват по-надолу по стълбицата. Има хора, които безусловно получават сред 300 и 1000 евро на месец, за тях е напълно друго да им бъде понижена заплатата ”, добави той.

Хофман разяснява и обстоятелството, че шампионата в Беларус продължава да се организира, въпреки и на никое място другаде в Европа да не се играе футбол. “Трудно ми е да си го обясня. С нас се свързаха играчи, които са обезпокоени. Разумът ни споделя, че там би трябвало да се одобряват същите ограничения, които се одобряват на всички места другаде ”, сподели генералният секретар на ФИФПро. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР