Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис беше избран за

...
Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис беше избран за
Коментари Харесай

Дуплантис беше избран за Спортист на годината в Швеция

Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис беше определен за Спортист на 2020-а година в Швеция, получавайки премията на Шведското Радио Свен Йеринг. Свен Йеринг е известен състезателен радио-журналист и беше връчена на Гала гала. Победителят се дефинира в необятно публично гласоподаване. Тази година спечелилият Дуплантис събра 57 % от всичките 366 хиляди вота, с два пъти повече от ски-бегачката Лин Сван, която остана на 2-о място. Трети в допитването измежду народа остана Хенрик Харлаут, който е играч в ски-свободен жанр. Общо осем спортисти бяха номинирани в това гласоподаване.

" Не мога да изразя какъв брой съм признателен на шведския народ за това, че се усещам добре пристигнал в страната. Ще направя всичко по силите си, с цел да се чувствате горди с мен”, съобщи Дуплантис при приемане на премията.

View this post on Instagram

21-годишният Дуплантис също по този начин беше разгласен и за най-хубав състезател при мъжете, както и специфична статуетка за най-хубави достижения през годината. За изненада на всички Дюплантис приказва при приемането на статуетките на шведски. Както се знае, той е роден в Съединени американски щати, а татко му е индианец от племето каджуни, живеещи в Луизиана, където са били депортирани от Нова Скотия през 18-ти век.
Дуплантис преодоля магическата отдалеченост от 6 метра на овчарския скок на 10 надпревари през 2020-а година, достижение принадлежало преди този момент само на легендата Сергей Бубка. През февруари предходната година той поредно на два пъти усъвършенства върха, като на първо време на на 8-и мина 6.17 м, а осем дни по-късно усъвършенства резултата на 6.18 м.

През септември в Рим той скочи 6.15 метра, подобрявайки най-хубавото достижение навън от Бубка от 1994-а година с 1 сантиметър.

Баща му Грег Дуплантис - някогашен играч на пастирски скок и сменил националността за Швеция, където стана седмобоец, беше определен за треньор на годината. При дамите предстоящо номер 1 е Лин Сван.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР