Световният океан гъмжи от живот и неоткрити видове. Ocean Census е

...
Световният океан гъмжи от живот и неоткрити видове.
Ocean Census е
Коментари Харесай

Откриха десетки нови морски видове край Канарските острови

Световният океан гъмжи от живот и неоткрити типове.

Ocean Census е стратегия, която има за цел да открие нови типове и да запознае необятната общност с потребността от опазването им.

Наскоро край водите на Тенерифе учените откриха нов тип морски охлюв, морски таралеж, светещ в зеленикава светлина, хищни морски охлюви и други. Подводният уред „ Риби VI ” е изследвал дъното и повърхността към Канарските острови в разстояние на към месец в края на 2023 година
Открихме доста нови типове от разнообразни групи, изключително мекотели – морски охлюви. Нов тип морски таралеж. Нови типове червеи, един от които е доста забавен, тъй като считаме, че може да е развил симбиоза с бактерии, които живеят в тялото му, което е доста извънредно.
Алекс Роджърс – теоретичен шеф на Ocean Census

Сред новите екземпляри се открояват Гранулина Нектон, морски охлюв, Нестомурицея, евентуален нов октокорал, Одонтозона, нов тип скарида. Някои от тези създания могат да се видят ясно единствено под микроскоп.

Изследването е хвърлило светлина върху методите на действие на този подводен хабитат.
Сега разбираме повече за броя на типовете, които живеят тук, кои места може да бъдат доста специфични, тъй като в тях има високи равнища на биоразнообразие. Това ни дава информация за питателните вериги и за метода, по който морските екосистеми към Канарските острови действат.
Алекс Роджърс – теоретичен шеф на Ocean Census

Специалистите са създали 10 спускания с подводницата на друга дълбочина. Там където тя не е можела да стигне, са се гмуркали водолази. Биолозите настояват, че в този регион могат да бъдат открити още повече нови типове през други интервали от годината.

Ocean Census си слага за задача да открие допустимо най-вече нови типове по света с вярата, че това познание ще насърчи напъните за отбрана на океаните.

Експертите считат, че единствено сред 10 и 25 % от всички морски типове са познати на науката.

Но какъв брой още могат да се намерят, преди да изчезнат вечно? 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР