Световният номер 6 Стефанос Циципас от третия си опит успя

...
Световният номер 6 Стефанос Циципас от третия си опит успя
Коментари Харесай

Циципас преодоля корав боливиец и стигна 3-и кръг на Ролан Гарос

Световният номер 6 Стефанос Циципас от третия си опит съумя да се класира за третия кръг на “Ролан Гарос” (отпадане в първи кръг през 2017-а и във втори през 2018-а) след победа с 4:6, 6:0, 6:3, 7:5 над 25-годишния твърд боливиец Уго Делиен.

Uncharted Territory @StefTsitsipas reaches his first Roland-Garros 3R by outlasting Hugo Dellien 4-6 6-0 6-3 7-5.#RG19 pic.twitter.com/OHeZe1Usi5
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2019
Делиен бе измежду евентуално неуместните противници за любимците и поставените тенисисти преди началото на “Ролан Гарос”, тъй като е измежду така наречен “специалисти” на клей. Той показва напредък през 2019-а, откакто допреди тази година нямаше победа в Световния тур на АТР. В Женева, Сао Пауло и Рио де Жанейро обаче той въпреки всичко стигна четвъртфиналите, като предходната седмица даде сериозен отпор на Александър Зверев в швейцарския град.

Stefanos Tsitsipas comes back from 2-4 down in the 4th set to beat Hugo Dellien 4-6, 6-0, 6-3, 7-5 and reach the 3rd round at #RolandGarros for the first time. Big test

[getty] pic.twitter.com/J6CnRBTI0P
— Jos Morgado (@josemorgado) May 29, 2019
Делиен способства за това дуелът с Циципас да се трансформира в един от най-интересните през разделям в Париж, като завоюва първия сет и се възползва от моментите, в които гъркът не се представяше на изключително високо равнище. Вторият и третият сет обаче бяха много по-убедителни за Циципас, който даде общо единствено три гейма на съперника си, експлоатирайки бекхенд страната му систематично.

Finishing In Four

@StefTsitsipas recovers from a set down to beat Hugo Dellien 4-6, 6-0, 6-3, 7-5. #RG19 pic.twitter.com/3eRc5ucu3D
— ATP Tour (@ATP_Tour) May 29, 2019
Четвъртият сет можеше да се развие по напълно друг метод, тъй като рано-рано Делиен взе задатък с пробив, само че Циципас се постара да го заличи, още веднъж с помощта на тактичност да притиска бекхенда на боливиеца. Също по този начин на собствен сервис международният номер 6 сполучливо упражянваше тактика сервис-мрежа, като в последна сметка на посрещане съумя да завоюва мача с четвъртия си мачбол.

Делиен въпреки всичко остава в историята като единствения боливиец във втори кръг на “Голям шлем” в дебюта си на най-високото ходило в тениса. Циципас ще се изправи против Филип Краинович и Роберто Карбайес Баена.
 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР