Световният номер 1 в мъжката тенис ранглиста Новак Джокович пристигна

...
Световният номер 1 в мъжката тенис ранглиста Новак Джокович пристигна
Коментари Харесай

Новак Джокович се завърна в Сърбия

Световният номер 1 в мъжката тенис класация Новак Джокович дойде в сръбската столица Белград откакто бе депортиран от Мелбърн и не можа да отбрани купата си от Откритото състезание на Австралия.

Джокович пътува с полет през Дубай. В ранния следобяд той кацна на сръбска земя, където бе предстоящ от десетки почитатели и публицисти, а малко по-късно напусна постройката на летище "Никола Тесла ".

Сърбинът завоюва първото обжалване за анулирането на австралийската му виза, само че не съумя при второто и бе заставен да напусне страната преди началото на първия за годината шампионат от Големия шлем.



В последните часове се появиха информации, че Новак Джокович може да бъде възпрепятстван да взе участие и на Откритото състезание на Франция през май поради новите правила за имунизация в страната.

Новак Джокович е задоволително мощен душевен и ще преодолее проблемите, които го застигнаха на австралийска територия, сигурни са част от останалите водещи сръбски тенисисти. Лидерът в международната класация за мъже и деветкратен победител в Мелбърн бе депортиран през днешния ден поради безапелационния му отвод да се имунизира против COVID-19.

Ласло Джере, 51-ви в класацията на АТП, прикани своя съотборник за Купа "Дейвис " да се стимулира от нелепата преживелица.

"Той прави тъкмо това. Всъщност дори мога да кажа, че това е методът на мислене на сърбите като цяло. Когато паднем или сме застрашени, ние ставаме по-силни. В случая това важи за Новак. Той ще се стимулира и ще извлече мощ от случилото се. Сигурен съм, че Новак ще се завърне по-силен. Пълна злополука ", споделя той.

Душан Лайович, 39-и в света, прибавя: "Надявам се някой ден той да стане неоспорим номер 1 в историята на тениса и тази история да бъде споменавана единствено като път към това достижение ".

Миомир Кечманович, който трябваше да играе с Джокович в първия кръг на откритото състезание на Австралия, завоюва при започване на шампионата против италианския "щастлив губещ " Салваторе Карусо. Той също има мнение по проблемите на сънародника си.

"Обещахме си да дадем всичко, на което сме способни, с цел да отмъстим за Джокович. Искаме да го накараме да се гордее с нас. Той е нашето лице пред света и е тъпо, че няма да играе в Мелбърн. Дано запълним празнотата до някаква степен ", съобщи Кечманович.

Рафаел Надал не зае позиция по проблема, само че съобщи, че Джокович ще му липсва.

"За тениса е най-добре, когато всички водещи играчи са на корта в огромните шампионати. Няма подозрение в това. Ако Новак Джокович играеше, това щеше да бъде за просперитета на шампионата ", сподели испанецът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР