Световният номер 1 Новак Джокович каза, че не може да

...
Световният номер 1 Новак Джокович каза, че не може да
Коментари Харесай

Джокович за скандала в Ню Йорк: Това е от спомените до края на живота

Световният номер 1 Новак Джокович сподели, че не може да подсигурява, че няма да направи сходна неточност като дисквалификацията си на Откритото състезание на Съединени американски щати, само че ще се постарае да заобикаля сходни произшествия в бъдеще. Сърбинът беше дисквалифициран от шампионата, защото удари с топка в гърлото жена лайнсмен при спряла игра в края на първия сет на мача си с испанеца Пабло Кареньо Буста от четвъртия кръг.

" Не мога да обещая или да подсигурявам, че в никакъв случай през живота си няма да направя нещо сходно на това. Очевидно е, че ще дам всичко от себе си, с цел да не се повтори, само че в живота всичко е допустимо ", сподели Джокович на конференция през днешния ден преди присъединяване си на шампионата от сериите " Мастърс " в италианската столица Рим.

След случая 33-годишният сърбин беше лишен от точките си за достигането до четвъртия кръг на шампионата, от наградния фонд в размер на 250 хиляди $ и беше санкциониран с 10 хиляди $ за неспортсменско държание.

" Правилата са ясни. Приех го и трябваше да продължа. Това и направих ", добави Джокович и съобщи, че в никакъв случай няма да не помни този момента в кариерата си.

" Не мисля, че в миналото ще не помни за това, тъй като е едно от тези неща, които остават в паметта ви до края на живота. Беше тъпо, че в действителност ударих арбитър на доста неприятно място. Съжалявах в действителност да й причиня потрес и драма, тъй като тя не заслужаваше това по никакъв метод ", сподели още сърбинът.
Сезонът в тениса продължава на червени кортове, а шест дни след финала в Рим, започва отсроченото Открито състезание на Франция в Париж.

Шампионът на Откритото състезание на Съединени американски щати и на Франция Рафаел Надал реши да пропусне конкуренцията в Ню Йорк, само че Джокович към момента вижда испанския си противник като любимец за 13-а купа на " Ролан Гарос ".
" Много огромно предизвикателство е ", отговори Джокович на въпрос за натоварения график в края на годината.

" Да забележим какво ще стане. Рафа явно реши да остане да тренира на клей. Искам да кажа, сигурно това му дава повече преимущество. Той към момента ще бъде любимец номер едно на " Ролан Гарос " или на който и да е различен шампионат на алено ", добави сърбинът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР