Световният и олимпийски шампион Омар Маклауд ще преследва трета поредна

...
Световният и олимпийски шампион Омар Маклауд ще преследва трета поредна
Коментари Харесай

Маклауд гони трета поредна победа на Диамантената лига в Шанхай

Световният и олимпийски първенец Омар Маклауд ще преследва трета поредна победа на 110 метра с трудности на Диамантената лига в Шанхай на 12 май. Ямайският хърделист записа най-хубав резултат в света за сезона за успеха си през 2016 година, когато спря хронометрите на 12.98 сек и изпревари двама международни първенци и международния рекордьор в дисциплината.

Той завоюва олимпийското злато в Рио, изпреварвайки Орландо Ортега (Испания). Двамата финишираха в същия ред и на миналогодишното издание на Диамантената лига в Шанхай.

На стартовата линия на 110 м/пр в Китай ще застанат още международният отличник от 2015 година Сергей Шубенков, който приключи втори на Световното през предходната година, олимпийският първенец и международен рекордьор Арийс Мерит, който ще гони първата си победа в Шанхай в своята седма поява на този шампионат.

В Шанхай на 110 м/пр ще вземат участие още ямайските звезди Роналд Леви, първенец от Игрите на Британската общественост, и Хенсъл Парчмънт, международен и олимпийски медалист, който завоюва сребро и на Игрите в Голд Коуст.

Бившият азиатски първенец Ксю Венжун ще опита да повтори успеха си от 2014 година, откакто завършваше трети в Шанхай през последните две години.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР