Световният фонд за грамотност (The World Literacy Foundation), съвместно с

...
Световният фонд за грамотност (The World Literacy Foundation), съвместно с
Коментари Харесай

Писалка с функция за диктовка ще обучава в правопис неграмотни хора

Световният фонд за просветеност (The World Literacy Foundation), взаимно с компанията Media.Monks показаха писалката Literacy Pen за помощ в образованието на необразовани хора. Както оповестява порталът designboom, съгласно отчет на ЮНЕСКО, в света има към 773 милиона необразовани хора, което е една от главните спънки за развиването на обществото и стопанската система.

В тази връзка, Тhe World Literacy Foundation създаде концепцията за особено електронно устройство с вградена функционалност за различаване на гласово въвеждане за транскрибиране на диктовка на дигитален екран. Literacy Pen не наподобява на химикалка, това устройство с надпис HELLO се слага върху всяка елементарна писалка или молив, след което на потребителя му остава да произнесе нужните думи, които незабавно ще бъдат показани на екрана, само че постоянно тъкмо и вярно изписани от позиция на граматиката.

По този метод потребителят ще може да вижда верния правопис на думите. Също по този начин, с помощта на устройството ще се осъществят способи за повтаряне и образно образование.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР