Световният ден за борба с насилието над жени – 25

...
Световният ден за борба с насилието над жени – 25
Коментари Харесай

3 филма и 1 гореща линия – стартов пакет за противодействие на насилието

Световният ден за битка с насилието над дами – 25 ноември – съвсем пристигна. Трагичната статистика сочи, че от началото на изключителното състояние към Covid-19 у нас в резултат на домашно принуждение живота си са изгубили 17 дами.  

Не бива да забравяме въпреки всичко, че има и образци за сполучливо излизане от живота с принуждение. Разказвали сме ви за дами, които към този момент са от другата страна. Понякога Холивуд също ни е правил съпричастни на сходни истории. Подбрахме три кино лентата, които забиват пръст в раната на домашното принуждение, само че демонстрират и по какъв начин може тя да бъде излекувана. А вместо четвърти филм, ще ви предложим парче действителност – Националната гореща телефонна линия , която съществува, работи непрекъснато и оказва помощ на жертвите да осъзнаят, че не са сами и излаз има.

" Берлински синдром " (2017)

По време на отпуската си в Берлин, австралийската фотожурналистка Клер се среща с Анди, харизматичен локален юноша, и сред тях незабавно поражда взаимно привличане. Преживяват буйна нощ, а на сутринта Клер се разсънва заключена в празния апартамент на Анди. Когато той се прибира, ситуацията става в действителност зле.

Този филм демонстрира, че доста постоянно решението " просто да си тръгнеш " надалеч не е толкоз елементарно за взимане. Ако сте подготвени да влезете в света на Клер, бъдете подготвени за тежки психически дисекции.



И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР