Световният бронзов медалист на 200 м от Еквадор Алекс Кинонес

...
Световният бронзов медалист на 200 м от Еквадор Алекс Кинонес
Коментари Харесай

Застреляха световния бронзов медалист на 200 м от Еквадор Алекс Кинонес

Световният бронзов медалист на 200 м от Еквадор Алекс Кинонес бе убит в пристанищния град Гуаякил, оповестиха локалните управляващи.

Според полицията 32-годишният спринтьор и още един човек били открити мъртви в среднощ локално време в петък.

В Twitter към този момент има оставени послания след гибелта на спортиста.

Кинонес, който беше със спрени спортни права преди Олимпийските игри в Токио заради „ нарушение на отговорностите си за определяне на местонахождение “, получи ласкави думи и от президента на Еквадор Гийермо Ласо.

„ Най-искрени съболезнования на фамилията му. Нека почива в мир. Тези, които лишават животите на еквадорци, няма да останат ненаказани. Ще действаме със мощ “, сподели той. Олимпийският комитет на Еквадор съобщи по отношение на гибелта на Кинонес, че „ тя ни оставя с дълбока болежка “ и че „ наследството му ще остане вечно в нашите сърца “.
свързани новини11393на 07.07.2021
Насилието е постоянно срещано в Еквадор в последните няколко месеца. Между януари и октомври тази година, страната записва съвсем 1900 убийства, спрямо 1400-те за цялата 2020, съгласно данни на държавното управление. Ласо в понеделник разгласи изключително състояние в страната поради насилието, обвързвано с опиати, и подреди мобилизацията на полицията и армията по улиците.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР