Световните лидери поздравиха Еманюел Макрон за преизбирането му за президент

...
Световните лидери поздравиха Еманюел Макрон за преизбирането му за президент
Коментари Харесай

Световните лидери приветстват победата на Макрон

Световните водачи поздравиха Еманюел Макрон за преизбирането му за президент на Франция.

"Можем да разчитаме на Франция за още пет години ", написа в Twitter ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

"Радвам се, че ще можем да продължим нашето чудесно съдействие ", написа в Туитър ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Във Англия министър-председателят Борис Джонсън назова Франция "един от нашите най-близки и най-важни съдружници ". И съобщи, че чака "да продължим да работим дружно по въпросите, които са най-важни за нашите две страни и за света ".

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи: "Очаквам с неспокойствие да продължим взаимната си работа по въпросите, които са най-важни за хората в Канада и Франция - от отбраната на демокрацията, през битката с изменението на климата, до основаването на положителни работни места и стопански напредък за междинната класа ".
Италианският министър председател Марио Драги дефинира успеха на Макрон като "чудесна вест за цяла Европа ".

Испанският министър председател Педро Санчес сподели, че с преизбирането на Макрон "печели демокрацията, печели Европа ".

"Гражданите избраха една Франция, ангажирана с построяването на свободен, мощен и обективен Европейски Съюз. Демокрацията побеждава. Европа печели ", написа в Туитър социалистическият министър-председател Педро Санчес. "Поздравления, Еманюел Макрон ".

Министър-председателят на Белгия Александер Де Кроо съобщи, че френските гласоподаватели са създали "силен избор ", избирайки "сигурността и полезностите на Просвещението ".

Володимир Зеленски също поздрави френския си сътрудник за изборната победа и съобщи, че той е "истински другар на Украйна ".

"Поздравления за президента и същински другар Еманюел Макрон за изборната победа. Пожелавам на Еманюел Макрон нови триумфи за положителното на френския народ. Оценявам поддръжката на Франция и съм уверен: предстоят ни нови общи победи! Напред към мощна и обединена Европа! ", написа Зеленски.

Американският президебт Джо Байдън написа в профила си в Туитър: "Поздравявам Еманюел Макрон за преизбирането му. Франция е наш най-стар съдружник и основен сътрудник в решаването на световните проблеми. Очаквам с неспокойствие да продължим нашето тясно съдействие, в това число по въпросите за поддръжка за Украйна, отбраната на демокрацията и битката с измененията в климата ".

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди изпрати своите "горещи поздравления " и съобщи, че неговата организация ще продължи да разчита на поддръжката на Макрон на европейската и международната сцена, "тъй като филантропичните провокации и бежанските рецесии стават все по-сериозни и комплицирани с всеки минал ден ".

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че чака с неспокойствие да "продължи значимото партньорство " с Франция "за един по-здравословен, по-безопасен и по-справедлив свят ".

Министър-председателят на Ирландия Мишел Мартин приветства "принципното и динамично водачество " на Макрон като "важно освен за Франция, само че и за Европа ".

Президентът на Швейцария Игнацио Касис съобщи, че чака с неспокойствие да продължим положително съдействие сред двете страни.

Министър-председателят на Швеция Магдалена Андершон изпрати своите "най-сърдечни поздравления на Макрон ".

"Нека продължим тясното си съдействие - двустранно и за един конкурентоспособен, зелен и резистентен Европейски съюз ", написа тя в Туитър.

Министър-председателят на Норвегия Йонас Стор съобщи, че Франция е избрала "либералната народна власт пред крайната десница ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР