Световните лидери обсъждат войната в Украйна и сигурността на най-

...
Световните лидери обсъждат войната в Украйна и сигурността на най-
Коментари Харесай

Световните лидери обсъждат войната в Украйна на Мюнхенската конференция


Световните водачи разискват войната в Украйна и сигурността на най- значимия интернационален дипломатически конгрес - Мюнхенската конференция.

Повратна точка - това е основната дума, към която ще се водят диалозите и полемиките в Мюнхен. Във фокус е войната в Украйна. Преди началото на форума българският президент изрази позиция за ускорение на дипломатическите старания за прекъсване на войната.

45 международни водачи, дипломати и специалисти по сигурността разискват по какъв начин се промени света след войната и какви са вероятните ходове.

„ Дълбоките несъгласия сред Русия и Украйна мъчно ще се разрешат с война, още повече в случай че тази война не може да докара до резистентен мир. Затова е извънредно значимо интернационалната общественост да се концентрира най-накрая върху търсенето на способи военните дейности да се прекратят и войната да откри своето позволение посредством дипломатически срества “, сподели президентът Румен Радев.
Румен Радев

Министърът на защитата съобщи, че България всяко в допълнение даване на военна помощ на Украйна слага под риск нашето въоръжение.

„ България няма да изпраща войски на територията на Украйна, нито в този момент, нито по-късно. България изпраща до 60 военнослужещи на територията на Германия и Полша в подготвителната задача на Европейски Съюз и то при приемане на поръчка “, сподели министър Димитър Стоянов.
Димитър Стоянов

Чрез видеовръзка форума откри украинският президент и прикани за по-бързи доставките на оръжие.

„ Няма опция на бързината, тъй като животът зависи от бързината. Закъснението постоянно е било и към момента е неточност “, съобщи президентът Володимир Зеленски.

Заради нашествието в Украйна и нарушаването на интернационалното право за първи път тази година на форума не е поканена съветска делегация. Но в конференцията вземат участие представители на съветската съпротива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР