Световни лидери и кралски особи се събраха в Токио, за

...
Световни лидери и кралски особи се събраха в Токио, за
Коментари Харесай

Президентът и съпругата му присъстваха на интронизацията на новия японски император

Световни водачи и кралски особи се събраха в Токио, с цел да участват на интронизацията на новия император на Япония Нарухито. Сред международния хайлайф на церемонията в "Боровата зала " на Императорския замък участваха и българският президент Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева.

На тържествения обред бяха поканени към 2000 посетители, в това число задгранични водачи. Сред високопоставените посетители от повече от 170 страни и интернационалните организации,наред с английския принц Чарлз, е и първият посланик на Европейския съюз Федерика Могерини и немският президент Франк-Валтер Щайнмейер.

Нарухито е 126-ият император на най-старата наследствена монархия в света, която съгласно историци датира от 1500 години. "Възкачвам се на престола в сходство с конституцията и закона за императорския дом. Провеждайки церемонията по възкачването на престола, разгласяваме това на страната и на целия свят ", сподели монархът след качването на си на високия 6,5 м престол на траялата 30 минути гала.

В ранния следобяд, българско време, българският държавен глава и брачната половинка му участваха на тържествената императорска вечеря.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР