Световната звезда Майкъл Моусман ще открие есенното издание на осмия

...
Световната звезда Майкъл Моусман ще открие есенното издание на осмия
Коментари Харесай

Тромпетистът Майкъл Моусман с открити уроци и концерти в Пловдив, Хасково и София

Световната звезда Майкъл Моусман ще открие есенното издание на осмия сезон на „ Камерна сцена Пловдив “. Събитието е на 28 септември от 19 часа в Първо студио на Радиото.

Това е мотив в " Сценична тресчица " да гостува Петър Салчев, който е в основата на всичко, обвързвано с фестивала " Камерна сцена Пловдив ".
Ако чуете изявлението с него в прикачения звуков файл ще разберете доста неща, свързани с културния живот на Пловдив. Ще разберете също, че Майкъл Моусман взе участие в серия от открити уроци, както и концерт във " Студио 5 " в София.

Майкъл Моусман е американски джаз и латиноджаз тромпетист, аранжор и шеф на джаз отдела на колежа в Куинс, Ню Йорк. Той идва в България по покана на Фондация Groove Atelier в края на септември, с цел да изнесе безвъзмездни уъркшопи с джаз музиканти и възпитаници. Събитието ще бъде последвано от концерти в страната.

През 2013 година получава номинация за Грами за най-хубав музикален аранжимент за „ Afro-Latin Ellington Suite “. Албумите „ Song for Chico “, „ Un Noche Inolvidable “ и „ 40 Acres and a Burro “, където Майкъл е водещ тромпетист и аранжор печелят премията Грами.
Композира балетна („ Beneath the Mask “, „ La Cova do Rey Cintolo “) и кино музика. Продукциите „ Bossa Nova “ и „ Chico and Rita “ през 2012 са номинирани за Наградите на филмовата академия на Съединени американски щати.
Работил е като диригент в Симфоничния оркестър Билбао – Испания.
Композира и аранжира за джаз оркестрите на Карнеги Хол, Каунт Бейси, Чарлз Мингъс, Тито Пуенте, Марио Бауза, Слайд Хемптън, Пакито ДиРивера, Оркестър Филаделфия, Филхармонията в Луизиана и други оркестри и обединения, в това число в Германия, Финландия и Хърватска.
След сполучлива кариера като водещ тромпетист в оркестрите на Мачито, Тошико Акийоши и Лайънел Хемптън, Майкъл става музикален шеф на групата „ Out of the Blue “ – план на звукозаписното студио „ Blue Note Records “. С нея записва 4 албума, след което се причислява към квинтетът на Хоръс Силвър.
Майкъл свири и работи с едни от най-значимите джаз музиканти – Дизи Гилеспи, Арт Блейки, Джо Хендерсън, Макой Тайнър, Джери Мълиган, Джо Завинул, Слайд Хемптън и доста други.
Освен в джаз средите, Моусман е основен музикант и на латиноджаз сцената. След времето, прекарано с Мачито, кариерата му продължава с концерти и записи с Тито Пуенте, Еди Палмиери, Чико О`Фарел, Рей Барето, Даниел Понсе, Израел „ Качао “ Лопез, Пакито ДиРивера, Бебо Валдез и Мишел Камило. Работи като аранжор и солист за именития модернист в латиноджаза – Марио Бауза и неговия Афрокубински джаз оркестър.

Щастлив съм, че и в идното издание „ Камерна сцена Пловдив “ може да предложи международни имена и стойностни артикули - не скри задоволството си уредникът на плана Петър Салчев. И добави: За екипа ни най-важното през тези години постоянно е било да предлагаме съществени събития с същинска артистична стойност, съумяваме посредством и на сътрудниците си от Радио Пловдив и Общината
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР