Световната здравна организация заяви в понеделник, че нейните членове в

...
Световната здравна организация заяви в понеделник, че нейните членове в
Коментари Харесай

Изолация: СЗО затваря офиса си в Русия

Световната здравна организация съобщи в понеделник, че нейните членове в Европа са дали своят вот за затваряне на районен офис в Москва, заяви Ройтерс.

Държавите-членки на СЗО в Европа обмислят преместването на Европейската работа за предварителна защита и надзор на неинфекциозните болести отвън Русия от предходната година, като част от напъните за уединяване на Москва поради нахлуването й в Украйна.

Предложението получи нужното болшинство на особено съвещание на европейския офис на СЗО в понеделник, заяви организацията на Организация на обединените нации в имейл.

Офисът ще бъде изместен в Копенхаген не по-късно от 1 януари 2024 година, след несполучлив опит на съветския съдружник Таджикистан той да бъде изтеглен в Душанбе.

 СЗО: Хиляди цивилни украинци са със комплицирани контузии след съветските офанзиви СЗО: Хиляди цивилни украинци са със комплицирани контузии след съветските офанзиви

По-рано дипломати споделиха на Ройтерс, че затварянето на офиса в Москва е политическа стъпка в поддръжка на напъните на Запада за уединяване на Русия и не се чака да има последствия за здравето на съветските жители или за международната здравна политика.

Неинфекциозните болести като диабет и рак са водещата причина за гибел в европейския район на СЗО, който включва 53 страни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР