Световната здравна организация заговори за болестта Х - болест, която

...
Световната здравна организация заговори за болестта Х - болест, която
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: В период около 10-15 години вероятността да се сблъскаме с още някаква пандемия е напълно реалистична

Световната здравна организация заприказва за заболяването Х - болест, която би могла да бъде доста по-смъртоносна от Коронавирус. Тя обаче към момента не съществува, изясни доктор Аспарух Илиев - началник на лабораторията в Берн, в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

На форума в Давос Световната здравна организация е коментирана вероятността от така наречен болест Х като едно идеално разбиране на зараза, която може да възникне. „ Това, което би трябвало да знаем и което би трябвало да имаме поради е, че Коронавирус не е първата зараза, с която се сблъскваме. Епидемиологията от десетилетия следи, че имаме избрана цикличност, т.е. на избран интервал от време има пандемии. И Коронавирус, колкото и да беше противен и е противен като заболяване, не е най-тежкото допустимо заболяване ", изясни доктор Илиев.

По думите му Коронавирус ни е изненадал, тъй като сме били неподготвени. Затова светът би трябвало да бъде квалифициран за идната.

„ В интервал към 10-15 години вероятността да се сблъскаме с още някаква пандемия е изцяло реалистична и няма гаранция, че тя не би била тежка. Дай боже да не е, само че хубаво е да сме подготвени, с цел да не се доближава до това равнище ", разяснява той.

И сега Коронавирус остава най-опасен и рискът за постъпване в болница при него е максимален. „ Той не е дихателен вирус в основата си, а вирус, който визира съдовете в тялото ни. Това е нов вирусен развой, който прескочи от животните при нас. "

При децата и възрастните хора също рисков е синцитиалният вирус.

Д-р Илиев поучава ограничение на контактите и носене на маски в затворени пространства.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР