Световната здравна организация заговори за болестта Х – болест, която

...
Световната здравна организация заговори за болестта Х – болест, която
Коментари Харесай

Съществува ли болест, която е по-смъртоносна от COVID-19?

Световната здравна организация заприказва за заболяването Х – болест, която би могла да бъде доста по-смъртоносна от COVID-19. Тя обаче към момента не съществува, изясни пред NOVA доктор Аспарух Илиев, началник на лабораторията в Берн.

" Световната здравна организация и съответно на срещата на ръководителите на страни от Давос беше коментиран и е коментиран въпросът за по този начин наречената болест Х, като едно идеално разбиране на зараза, която може да възникне. Това, което би трябвало да знаем и което би трябвало да имаме поради е, че COVID-19 не е първата зараза, с която се сблъскваме.

Епидемиологията от десетилетия следи, че имаме избрана цикличност, т.е. на избран интервал от време има пандемии. И Коронавирус,-19 колкото и да беше противен и е противен като заболяване, не е най-тежкото допустимо заболяване ", изясни доктор Илиев.

По думите му водачите разясняват въпроса, тъй като светът е задължен да има подготовка при положение, че нещо се случи.

" COVID-19 ни изненада с неопитност ", разяснява доктор Илиев.

И сега COVID-19 остава най-опасен и рискът за постъпване в болница при него е максимален. При децата и възрастните хора също рисков е синцитиалният вирус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР