Световната здравна организация (СЗО) включи в международната класификация на болестите

...
Световната здравна организация (СЗО) включи в международната класификация на болестите
Коментари Харесай

СЗО: Пристрастяването към секса е болест

Световната здравна организация (СЗО) включи в интернационалната подредба на заболяванията компулсивното полово държание и пристрастеността към електронните игри, заяви ДПА.
Включването им в каталога на заболяванията не се прави, с цел да бъде комплициран етикет на страдащите от тези разстройства, а с цел да им бъде оказана помощ, тъй като те засягат все по-голям брой хора.

Обновеният азбучник ще бъде признат публично на годишната среща на държавите-членки на СЗО, която стартира в понеделник в Женева.

СЗО дефинира кодове за тези диагнози - " 6C51 " за неконтролираното увлечение към видеоигри и " 6C72 " за пристрастените към секса, в това число и онлайн порнографията. Лекарите могат да ги употребяват при всяка диагноза. Това ще разреши на националните здравни управляващи да сформират статистика за тях, да следят трендовете и да дефинират целеви бюджети. За засегнатите ще е по-лесно да намират лекари. Ще е потребно и за научните проучвания.

Според СЗО половото държание е компулсивно, когато то е толкоз доминантно в нечий живот, че той или тя поради него подценява здравето си и други действия и отговорности дълготрайно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР