Световната здравна организация (СЗО) съобщи в понеделник, че е регистрирала

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи в понеделник, че е регистрирала
Коментари Харесай

СЗО: 700 са нападенията срещу здравни обекти в Украйна

Световната здравна организация (СЗО) заяви в понеделник, че е записала 703 набези против здравни обекти в Украйна от началото на съветската инвазия, съобщи ДПА.

“Това е очевидно нарушаване на интернационалното филантропично право и разпоредбите на войната ”, съобщи районният шеф на СЗО Ханс Клуге в Киев.

Според него това е най-голямата офанзива против опазването на здравето на европейска територия от Втората международна война.

“Продължаващите набези против здравна и енергийна инфраструктура значат, че стотици лечебни заведения и здравни обекти към този момент не са изцяло функциониращи, изпитващи дефицит на гориво, вода и електричество за облекчаване на главните потребности ”, сподели той.

По думите му “половината енергийна инфраструктура на Украйна е или развалена, или разрушена ”.

“Днес 10 милиона души – една четвърт от популацията, са без ток ”, съобщи Клуге.

Прогнозираните температури от минус 20 градуса съставляват сериозна заплаха за здравето. “Студеното време може да убива ”, сподели той, като посочи, че “тази зима ще бъде опасност за живота на милиони хора в Украйна ”.

По думите на Клуге “мнозина ще бъдат принудени да се извърнат към различни способи за отопление като въглища или дърва или потреблението на захранвани с дизелово гориво генератори, или електрически отоплителни уреди ”.

“Това носи здравни опасности, в това число излагането на отровни субстанции, а също инцидентни изгаряния и пострадвания ”, сподели той.

Според него “всичко това се отразява съществено върху психическото здраве на хората в Украйна ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР