Световната здравна организация (СЗО) призова Беларус да затегне мерките срещу

...
Световната здравна организация (СЗО) призова Беларус да затегне мерките срещу
Коментари Харесай

Пиенето на водка няма да спре вируса в Беларус

Световната здравна организация (СЗО) прикани Беларус да затегне ограниченията против новия ковид, като предизвести, че разпространяването на болестта в страната е навлязло в притеснителна нова фаза, съобщи " Ройтерс ".

През последните седмици беларуският президент Александър Лукашенко, който ръководи от 1994 година някогашната руска република с население от 9,5 милиона души, омаловажи нуждата от обществено разграничаване и други стъпки против вируса. Пиенето на водка, карането на трактор и ходенето на сауна могат да оказват помощ, сподели Лукашенко и бе показан по малкия екран по какъв начин играе хокей и се прегръща с други играчи.

Към момента в Беларус има 2226 регистрирани инфектирани с ковид и 23 умряли. След инфектираните са 301 медицински служащи. През последното денонощие случаите на болест са се нараснали с 245, а четирима души са умряли. Докато по-голямата част от останалите европейски страни постановиха изолираност на популацията и анулираха всички обществени събития, в Беларус футболното състезание продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР