Световната здравна организация (СЗО) препоръча китайската ваксина срещу коронавирус Sinovac

...
Световната здравна организация (СЗО) препоръча китайската ваксина срещу коронавирус Sinovac
Коментари Харесай

СЗО одобри за спешно прилагане ваксината Sinovac

Световната здравна организация (СЗО) предложи китайската ваксина против ковид Sinovac за незабавно използване, оповестиха през днешния ден от централата на организацията.
На страните, фондовете и организациите по закупуване са им предоставени уверения, че препаратът подхожда на интернационалните стандарти за сигурност, успеваемост и произвеждане, се споделя в известието.
 Moderna изиска цялостно утвърждение на имунизацията си в Съединени американски щати Moderna изиска цялостно утвърждение на имунизацията си в Съединени американски щати
Във вторник компанията Moderna Inc подаде заявление за цялостно утвърждение в Съединени американски щати на нейната ваксина против Covid-19, която сега е разре...
Ваксината е произвеждане на китайската компания Sinovac в Пекин.
„ против COVID-19, с цел да реши големия проблем с неналичието на еднакъв достъп [до препарат за ваксиниране] ”, съобщи Марианджела Симао – помощник на генералния шеф на СЗО.
„ Призоваваме производителите да вземат участие в механизма COVAX, да споделят ноу-хау и данни, да спомагат за налагането на надзор върху пандемията ”, сподели още тя.
Включването на една или друга ваксина в листата на препоръчваните от СЗО препарати за незабавно използване е авансово изискване за интернационално закупуване и доставка посредством COVAX. Това дава опция на страните да ускорят своите вътрешни процедури по одобряването на, прецизираха от СЗО.
 ЕМА утвърди имунизацията Pfizer да се употребява за деца ЕМА утвърди имунизацията Pfizer да се употребява за деца
Европейската организация по медикаментите (ЕМА) поддържа потреблението на имунизацията против COVID-19 на Pfizer за деца на 12-годишна възраст, съ...
Организацията отдава огромно значение на механизма COVAX. В сходство с изискванията на програмата, страни с високо равнище на приходи заплащат да бъдат закупени ваксини за страни с ниски приходи на глава от популацията.
До момента в листата на СЗО за незабавно използване попадат шест препарата: китайската ваксина Sinopharm, имунизацията на Pfizer/BioNTech, Janssen на JohnsonJohnson, Moderna, както и два разновидността на ваксини на AstraZeneca и на Оксфордския университет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР