Световната здравна организация (СЗО) предупреди за връзката между употребата на

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди за връзката между употребата на
Коментари Харесай

Потвърдиха връзката на алкохола със седем вида рак

Световната здравна организация (СЗО) предизвести за връзката сред използването на алкохол и редица онкологични болести. Публикацията е отдадена на отминалия Световен ден за битка с рака.
Както означават от здравната организация по-рано учените са разкрили, че спиртните питиета може да провокират най-малко седем типа рак - на дебелото черво, на гърдата, на хранопровода, на гърлото, на черния дроб, на устната празнина.
Световната организация показва, че основният канцероген в алкохола е етанолът, който поврежда клетките в организма и усилва риска от злокачествени формирания. Едновременната приложимост на алкохол и тютюн усилва риска няколко пъти, акцентират от СЗО.
Свързва се и увеличението на вероятността от пораждане на рак с количеството на изпитата спиртна напитка. Така да вземем за пример рискът от развиване на рак на гърдата при дамите се усилва с 50% в случай че тя изпива четири чаши вино на ден и със 130%, в случай че изпива осем чаши вино.
Световната здравна организация означават и ниската информираност на хората за връзката сред спиртните питиета и рака. Според извършено по-рано от английски учени проучване за такава взаимозависимост знаят едвам 13% от хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР