Световната здравна организация (СЗО) предупреди за риска от развитие на

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди за риска от развитие на
Коментари Харесай

СЗО: Не лекувайте COVID-19 с антибиотици, ще предизвикате катастрофа

Световната здравна организация (СЗО) предизвести за риска от развиване на антибиотична устойчивост в Европа заради несъответствуващ банкет на тези медикаменти по време на пандемията с COVID-19. На уеб страницата на организацията се споделя, че това лекуване може да провокира " злополука " от антибиотична устойчивост.

" Въпреки обстоятелството, че антибиотиците не лекуват и не предотвратяват инфекции като COVID-19, резултатите от проучване на човешкото държание, извършено в девет страни и региони на европейския район, демонстрират, че използването на антибиотици се е нараснала по време на пандемията”, се показва в изказването на Европейския офис на СЗО, оповестено на уеб страницата на организацията.

Според проучването 79-96% от приемащите антибиотици споделят, че не са инфектирани с ковид. Според СЗО те са приемали антибиотици неправилно, смятайки, че по този метод ще предотвратят зараза. Според данните едвам 15% от пациентите, заболели с COVID-19, в действителност се нуждаят от антибиотици, тъй като при тях се следи бактериална зараза.

Особено в този момент при пандемията е значимо да се вкарат ясни насоки за попречване на несъответствуваща приложимост на антибиотици, показват от Световната здравна организация. От началото на коронавирусната пандемията досега в света са доказани 55,8 милиона случая на коронавирусна зараза, а умрелите с COVID-19 пациенти са 1 341 000, сочат данните на университета „ Джонс Хопкинс”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР