Световната здравна организация - СЗО предупреди във вторник, че смъртните

...
Световната здравна организация - СЗО предупреди във вторник, че смъртните
Коментари Харесай

СЗО очаква над 2,2 млн. смъртни случая от COVID в Европа до март

Световната здравна организация - СЗО предизвести във вторник, че смъртните случаи от COVID-19 в европейския район могат да надвишават 2 милиона до март , оповестява " Политико ".

Според организацията броят на жертвите към този момент е достигнал 1,5 милиона и се чака да надвиши 2,2 милиона до края на зимата.

СЗО разяснява повишаването на смъртните случаи със мощно инфекциозния вид Делта , устойчивостта към имунизация в част от популацията, понижения имунитет при тези, които са имунизирани при започване на въвеждането, както и обстоятелството, че " страни са успокоили тяхното население , че COVID-19 към този момент не съставлява незабавна опасност и са облекчили ограниченията като носене на маски и физическо разграничаване в препълнени или затворени пространства. "

Мрачната прогноза на СЗО във вторник включва данни, показващи, че смъртните случаи заради вируса са се удвоили предходната седмица спрямо края на септември . Европейския район на СЗО обгръща Европа, като Русия и Турция.

COVID-19 през днешния ден е и водещата причина за гибел в Европа и Централна Азия , съгласно Института за здравни индикатори и оценка, който прави модели за СЗО. Това, което е належащо за справяне с възходящите случаи и смъртни случаи, е метод " ваксина плюс ", сподели Ханс Клуге, районен шеф на СЗО за Европа.

" Това значи приемане на общоприетите дози ваксина, банкет на бустер , в случай че се предлага, както и включване на превантивни ограничения в нормалните ни рутинни дейности ", сподели той.

Облекченията в континентална Европа към този момент се лимитират , защото случаите не престават да се усилват и страните разискват наложителна имунизация.
 СЗО е доста обезпокоена от скока на Covid в Европа
СЗО е доста обезпокоена от скока на Covid в Европа

Проблем е незадоволителната имунизация, наложителната имунизация е " последна мярка ", само че би било " доста навременно да се организира юридически и обществен спор " по въпроса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР