Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че токсична смес от ниско

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че токсична смес от ниско
Коментари Харесай

СЗО предупреждава за токсична смес от ниско ваксинално покритие и тестване

Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че " токсична примес " от ниско ваксинално покритие и ниски равнища на тестване създавало плодородна почва за нови разновидности на COVID-19, съобщи " Франс прес ".

СЗО означи, че мерките за прекъсване на световно преобладаващия вид " Делта " щели да попречат и на " Омикрон ", открит за първи път през ноември в Южна Африка и който след това раздруса страните по света.

Генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус прикани страните да усъвършенстват своите публични здравни и обществени ограничения, с цел да управляват разпространяването на COVID-19.

Той сподели също, че страните трябвало да подсигуряват, че високорисковите и уязвими хора са изцяло имунизирани " неотложно ".

Тедрос подсети, че до момента в който световното внимание се насочва към " Омикрон ", светът към този момент се бори със " мощно излъчвания, рисков " вид " Делта ", който сега е разполагаем при съвсем всички инфектирани в международен мащаб.

" Трябва да използваме инструментите, с които към този момент разполагаме, с цел да предотвратим предаването и да спасим животи от Делта. А в случай че създадем това, ще предотвратим предаването и ще спасим животи от Омикрон ", настоя Тедрос на конференция.

" Но в случай че страните и хората не създадат това, което би трябвало да създадат, с цел да спрат предаването на Делта, те също няма да спрат Омикрон. В международен мащаб имаме токсична примес от ниско ваксинално покритие и доста ниско тестване - рецепта за размножаване и увеличаване на разновидности. Ето за какво ние продължаваме да призоваваме страните да... обезпечат обективен достъп до ваксини, проби и лечебни средства по целия свят ", посочи шефът на СЗО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР